MidSommar

Blev att stiga upp tidigt för att Ellen och Jag skullw hinna med en tur ut i skogen med Star och Romero innan Ellen skulle hem!!!!

Sen var det bara att lasta in Jolene och Farez för att fara till Fagervik där de hade MidSommar firande och vi skulle ha lite barnridning. MYCKET barn var det som ville rida och Hästarna skötte sig super, i två timmar gick vi runt med barnen :)

Sen kom Cajsa den bästa ;D <3
Vi åt lite götta, Sen var det bara att pynta vagnen och sela Copper och göra honom fin!!!!


Sen var det bara att fara ut till byn och önska alla glad Midsommar!!Rasmus o Delfie var lite sura för att de bara fick åka i vagnen, så då tog vi en kort tur i skogen där jag och Cajsa sammtidigt sa (HÄREJÄVLAR...)

Det hade rasat ner en massa träd på samma ställe xD

Nu ska vi se Narina den nyaste filmen av den!!!!


Kvällstur

Jag och Ellen tog en kvällstur med Copper och vagnen bakom.
Det var en härlig kväll, och Copper tyckte det var härligt att få hålla ett eget tempo och få vara ut. Efter vägen såg vi ett Renben. Det luktade bara LITE ruttet kan man säja!!!

Sen var vi ner i en å (eller vad man ska kalla det för) med vagnen och Copper. Han tyckte de var kul att få plaska lite och leka med mulen!!!!!Sommar igen

Idag har jag Ridit Romero och Jolene på ridbanan.
Båda två var riktigt fin och arbetsamma idag.
Jolene var riktigt fin idag galopperade i en djup låg och rund form, fick upp ryggen riktigt bra.
Romero börjar hitta den låga runda formen för att jobba upp ryggen med, och det behöver han.

Sen kom Alva så då for Jag, Alva och Ellen ut och bada med Kitty, Farez och Wibora. Det var inte så farligt kallt som man troddr det skulle vara efter allt regn, men det var inte häller supervarmt precis.

Efter det tog vi hem krullisarna (Star och Prästen) med dock så ville de tre andra inte stanna ihagen så de följde med oss hem.
Då var det bara att slänga in de andra tre hästarna i hagen på gården och sadla upp Star och Höken men Prästen reds barbacka.
En härlig tur med krulliga hästar var det!!!!!!!!!

Mamma, pappa och lille bror hade byggt upp sommar hagen till Copper så då var det bara låta honom få gå ut på bete. Men han var bara överlycklig över allt gräs så de blev inte så mycket spring och bus...
Merschan och Rasmus satt med mig mitt i hagen, så de fick bli med på några bilder!!!Regn

Igår kom Alva och ska vara hos mig typ hela veckan, hon ska hem en sväng och sen hit igen.
Idag kommer en tjej som heter Ellen och ska vara här några dagar!
Jag och Alva hann städa lite i bagarstugan igår för att kunna sova där sen idag. Vi red Amadeus och Romero, får sedan och bada en sväng med Farez o Wibora, sedan in te mommo o moffa o äta Palt!
 När vi kom hem igen så bygde vi upp en sommar hage i regnet... man blev ju som lite blöt över allt, fanns inte mycket torra fläckar på en sedan. Men tre glada valacker fick springa ut på grönbete iallafall :)Idag vet jag inte vad det kommer att göras då de regnar som F.A.N!!!!!!!!!!!!
Men få se om vi ska bygga om i sadelkammaren...


Boskapsdrivning

Igår var jag o pappa på Boskapsdrivnings kurs med Jolene och Farez.

Båda hästarna skötte sig super. Farez har fös kor förut så han viste vad han skulle göra. Jolene var lite skäpptisk i början, men sen när hon upptäckte att korna gick undan för henne så växte hennes pondus, hon var riktigt duktig i slutet av dagen då vi tränade att ta ut en ko ur floken och driva undan den och sen tillbaka. Det var någonting som Jolene tyckte var superkul.

Senare på kvällen var det Travfest kväll på Western Farm, vi hade VIP inträde och så uppträdde Drängarna. Fick deras nya skiva med autografer. De hade gjort en låt om just Western Farm i Boden som vi fick höra!!! :)

Idag efter att vi kommit hem igen från boden så var det nästan bara att slänga ut Farez o Jolene igen till betet och stoppa in Copper för att fara på Dressyrträningen idag.
Copper var riktigt fin idag, mjuk och följsam och sammarbetsvillig!!! :)


Amadeus

Idag var Romero riktigt fin (en tränings häst som ska utbildas och fostras) Han jobbade på riktigt bra från början till slut av ridpasset... utan att stegra en enda gång. Han är riktigt fin när han jobbar på. Romero kommer att bli en kanon fin häst sen! Bara han får ge ner typ 100kgSen red jag Höken som också är en träningshäst, som ska utbildas och säljas. Han har fått vara lite stöddig mot sina nya hagpolare, och var lite stöddig då när jag red honom ibörjan (Höken är 8år och reds in i vintras och var nykastrerad, så han är ganska hård och bestämd.) Men han kan vara riktigt fin när man har fått honom att börja arbeta tillsammans med en. Han har riktigt bra gångarter och bra energi.Sen blev det att rida Copper på ridbanan och han var väldigt fin och lydig, samtidigt kom Amadeus ägare på besök. Minna som är den som kommer att rida honom sen när dom ska ta tebax Amadeus, fick prova att hoppa och rida honom. Båda två var riktigt duktiga, och nöjda är dom med sin super fina ponny :')Senare mot kväll var jag o pappsen ut o körde Copper en sväng... ganska kallt e det ute!

Imorgon blir det att vara i Boden på farmen hela dagen, då Farez o Jolene ska få fösa kor och senare på kvällen ska man på festkvällen o se Drängarna uppträda :)

STUDENTEN 10/6

Du var det bara att äta Jordgubbat o schampis te frukost och samlas med den finfina klass man gick med och njuta av den toppen dag vi fick!Sen var det bara att gå in te Kapellet o grina några tårar, få gå upp och få blommor o stipendium av rektorn då man tydligen hade fått bästa betyg i klassen! ge blommor te bästa mentorerna (Lena o LilleJohn) och få våra slutbetyg!Sen var det bara att "springa ut" de var lite tveckande för oss då vi inte riktigt viste vad vi skulle skrika... men vi fick till det sen ;)
Då var det bara att gå till sina nära o kära o ta emot alla blommor o presenter o allt vad men nu kan tänkas få!

Sådärja, nu är det snart att bara hoppa upp på flaket o leva rövare... men först ska vi sammlas ihop o bli fotade till sammans allihop + metorerna våra!upp på flaket o leva rövare, kasta ris på folket o ösa med rökmaskin o få bilar att tuta! hes - varmt - fett bäst var vi! Ingen hade snyggare flak än vi med våra burkar släpandes efter!
Sen var det för fest innne i stan hos mej (eller mommo o moffas hus) för att sedan fortsätta inne på Vadinos - VIP <3
Fett nice var det där men så ini H*vetes varmt, lösa fan sönder... men de var kul att träffa på en massa gammla vänner från tidigare skolan!

 


Fixa vagnen 9/6

Fixade o pyntade vagnen för student dagen.

Blev en heldel bus o skrev på asfalten HÄST08 = BÄSTA <3

Helt klart den bästa klassen ever... kommer att sakna er alla flickor!

men finas blev våran vagn med burkar i släpa och våran älsakde Brunte fick hänga med!
Musik och rökmaskin ska det vara!!Balen 8/6

Den 8/6 var man på Grans Bal.
Helt klart bra var det, Kul - God mat - och en helt klart toppen kväll! ångrat inte en minut att man gick på Balen :)

Lärarna gjorde karikatyrer av tre olika elever och jag var en av dem... de var lite små kul ^^
sen fick man gå upp och hålla ett fint tal för våran klass!
Dansat med lärare!

Senare på kvällen bar det av te Kalles och de var väldigt lyckat de med om man skippar ajet i mina fötter efter att ha gått i värsting skorna i 12 timmar drygt. Glömde lägger så var tvungen att ringa mamsen att komma med det o få skratta lite åt vakten sen ;p

Finaste Korma

Håller på att köra in Korma nu innan hon ska få gå på bete o vila o växa till sig några veckor.

I Söndags den 29/5 var första gången vi spände för henne i vagnen. Vi började med att ma o pa höll upp vagnen med Korma mellan skacklarna o så gick vi runt. Sen när vi såg att de inte var några bekymmer så spände vi fast dem o jag hoppa upp på vagnen o så fick pa gå med henne ett tag o sen körde vi runt själva. Hon e så stabil o duktig inga bekymmer alls!
 

Sedan på måndagen den 30/5 så spände vi för henne o körde runt ett tag o prövade trava lite o det gick bra, hon var väldigt försiktigt o bara jogga fram. Sen for vi ut efter vägen en sväng, hon e bara för fin min lille Korma. Hon tycker de e så kul att få dra med, vågade trava på lite mer i vagnen när vi var ut efter vägen, men lite vinglig var hon. Och så betäckte vi Korma's första språng idag med Copper :)

I går fick hon vila då det bara regna o åska hela kvällen!

Men idag så körde vi ut en sväng i skogen efter att ha kört runt på ridbanan ett varv. Hon trava på bra med vagnen idag o börjar veta vad de e hon ska göra! Hon var positiv o framåt o tyckte de var kul!!

Sen var jag ut en sväng i skogen med Deus som var fin tills han tjorva med att han ville galoppera in bland trädena. svängde upp honom o försökte hålla honom på vägen men vips så var de ett träd, Deus höl på att springa rätt in i det men hann precis svänga undan, fick hålla undan benet för att inte mosa det men min höft for in i trädet o gjorde att ja tappa balansen, så var det då ett träd på andra sidan o vet inte hur ja lyckades men min arm krama om trädet o ja rulla av honom efter rumpan xD fick ett fint skrap sår efter hela underarmen!


RSS 2.0