Dressyrträning

Idag har jag och Olivia hunnit att rida ut en sväng i skogen på Clara och Jolene. Red Clara, hon var pigg och fin flicka idag. Prövade att rida med hacket då hon har unghäst vårta uti mungipan. Fungerade super i det.

Red först Amadeus på ridplan. Han behöver fortfarande coola ner sig i traven för att kunna få en mer rund trav med större steg och mindre tassigt. Han har ändå börjat att acceptera jobb mer och är ändå mycket lugnare än vad han var när han kom. Även galopp jobben är det kvar av, han är inte så star i den men det blir bättre.
 Var Dressyr träning idag med Copper för Gunilla. Han har inte ridits i ridhus nu på ett tag och var väldigt okoncentrerad och bet fast höger tygel hela tiden. Men islutet började han komma igång, så imorgon kommer han att var en fin häst får vi hoppas så vi inte behöver träna på små saker.Blev att se lite Hocket på tv sen kl. 16:00 Djurgården mot Luleå. Ännu en gång så klättrade Luleå upp igen, de tog 3p även denna match då de vann med 4-2. Så grymt härligt!

Nu ska väl jag och Olivia ta och se en film och kanske sova?! men vi få se hur det kommer att sluta ;D


Hoppträning

Idag började man skolan igen kl: 07.00. Börjar bli så ini helvetes less kylan nu, har haft kring -30C på mornarna i två veckor...

Hade hoppning på skolan idag, gick ganksa bra. Vi hade balans hövning för ryttare o häst då vi skulle hoppa utan stigbyglar o tyglar. Sen avslutade vi med lite höjdhoppning. Fick hoppa Sheraton, en finfin kille :)

Sen hade jag även hoppträning på kvällen med Jolene som var super fin och en duktig liten flicka. hoppade hinder på följd då träningen var inriktad till att vi skulle träna på bra ridvägar och jämn rytm i galoppen. Jolene sköter sig väldigt bra med tanken på att hon inte är så jätte mycket hopptränad. Men kul tycker hon att det är.Solen

Idag blev det att stanna hemma från skolan.
Men en härlig dag att vara ute i stallet hella dagen, och så blev det.

Började med att slå fast en tappsko på Jolene, sen for jag ut en sväng iskogen med henne. En super fin flicka var hon, och härligt att rida ut när solen skiner.
Sen tömkörde jag Korma och hon var skötsam, med tanken på att hon är kanske tömkörd 3ggr innan. En duktigt flicka är man.
 

Red en väldigt fin Kitty sen på ridplan. Har inte ridit henne på ett tag, har mesta dels varit Alva som ridit henne. Men det var kul att känna att hon var så pass fin :)

En väldigt busig Lancelot fick springa av sig sen, han e så söt trotts att han e lite kaxig just nu när det börjar bli vår... så här gör han med Amadeus om dagarna -->

övar kraftigt gör man ;P

For en svängom te stan. När jag kom hem så red jag igenom Copper, och han börjar hitta sin pasage nu, riktigt kul är det. Han har börjat bli så fint tillro nu i galoppen o allt.

hum... ja har hunnit med mycke känner jag. Har även verkat Sagas fötter (Wiboras bäbis vi sålde till västerbotten). Hade tänkt rida Amadeus med men då var klockan lite mycket så de blev inte ;)

Fredag

Äntligen fredag.
Vakna och titta ut, såg varmare ut idag. Men när jag var ner och kolla termometern så var det bara -33 grader... ja, de e ju som mycket varmare det från i går ja!Blev misshandlad av tandis från Kl: 10.00 - 12.20. Blev gode less att ligga i den där pasientstolen efter ett tag.
Något misshandlad e man just nu i kakintaget. De började med bedövnings sprutan uti båda mina framtänder. Sen slipade ner dem till små spettsar, inte så skönt var det trotts bedövning. Men man har inte några vackrare tänder nu inte... får vänta två veckor tills mina nya tänder ska in och då ska det bli fint ;) Nu har jag något provisoriskt som ser ut som "hej, kom och hjälp mig. Men ingen kom" 

Hade tänkte fara iväg med Korma på en kurs om förberedning inför 3års test i maj, då Korma skulle få träna på löshoppning, visning vid hand, som man skulle på hjälp med. Men eftersom de lovat -40 sååå tror jag nog de blir att låsa in sig i rummet under täcket o se film... tills de blir att fara till luleå o se på hemma match mot Brynäs ;D

Fredag

Idag var det plugget, hade ridning på morgonen. Det gick ganska bra ändå. Sen såg vi en Kyra film om sidvärtsrörelser, öppna o sluta... mycket sövande film kan man säga, bra men sövande xD

Sen blev det staden med fröken Cajsa, köpte ett par byxor, topp o linne och så två par örhängen o ett halsband.

När jag kom hem så for jag ut en sväng i skogen med Copper, som var väldigt fjantig för allt, men mycket fin kille :) "När vi mötte en bil (tur man kände bojsen som körde) så fjantade Copper om att det var något läskigt i skogen och ville bara gå rakt på bilen... trots att det var 5 m mellanrum att ta sig för bi. Sluta med att jag hoppa av så Copper inte skulle repa bilen xD då gick det bra, fjant pöjk." Efter det så var han väldigt lydig o fin :)

Nu ska jag snart iväg te stan o äta middag ut med Jocke, Malin, Tobbe, Therese, Isabelle o en till typ. Ska äta på Thi Garden.
 

Coolaste katten istan "kungen" Curry i sin chill position #1

Ridhus

Idag så var jag upp te Birka, våran granne som har ridhus. Tänkte att det skulle vara bra för lillKorma att få ridas lite iridhus. Att få joba överhovutaget tyckte Korma va latscho idag xD en busig, men duktig flicka var man idag. Skötte sig andå väldigt bra med tanken på att det var första gågnen hon reds i ridhus + två främande hästar som också reds samtidigt, de var ju lite spänande tyckte hon.

Jolene fick också följa med upp så jag fick rida igenom henne med i lite bättre underlag. Hon var en liten arbets myra idag, ville göra allt på en o sammagång gärna. Men skötte sig super gkorde hon, sån  underbar flicka man har. Galoppen är gudomlig nu när hon årkar att bära upp sig själv i den. även hennes trav har blivit så mycket bättre än vad den varit innan (väldigt tasig o kort). Nu är den mer uppåt o rörlig. :) 


 

RSS 2.0