NP-cup

Måndag - Tisdag har vi varit till Kåge och så till Burträsk för att tävla i så kallad NP-cup, då vi möter andra som går häst i naturskolor från Burträsk o Umeå och så varierar man från varje år vart man ska vara. Detta år blev det att fara till Burtäsk och tävla i Hopp, Dressyr, teori o Körning. 

Våran klass ska då inte behöva skämmas över våran prestation trots att vi inte tog hem bucklan. Vi var bara 7poäng ifrån segern. tog rosetter i varje klass.
I dressyren kom Tina 3:a, Jag 5:a o Jossan 6:a
I hoppnigen tog jag segern, Cajsa kom 3:a och Jossan 5:a
I körningen kom Elvira 2:a Linnea 4:a o Jag 5:a

Men det som var roligaste med denna "klass resa" kan man säga att det var, var då vi startade vatten krig mot minst 25 killar mot oss 6 tjejer... (Jag, Elvira, Ida, Amanda, Tina o Jossan) men segern blev våran.
Det hela började med att vå satt o åt kvällsmat o sen såg vi en drös killar utan för som hölpå att kasta vatten på varran, så vi gick ut o så växte djävulen i oss att hämta vatten. Sen kastade vi vatten på en av bilarna som körde förbi o spruta vatten på oss... Där var kriget igång och hål på i ja 2-3timmar!

Vi blev mest blöta, men lite orättvist var det då de var över 20 o vi bara 6st men vi lyckades blöta ner typ alla mer eller mindre! I slutet kom det en kille på en liten mini moppe som trodde vi hade slut vatten o körde nära förbi oss... jag hade en hink full i vatten som ja hivade över honom i faten! 
Kul var det, fast vi fick gå i handdukar sen genom hela skolan typ för att komma till klassrummet där vi sov o alla killarna satt i koridoren...

När jag kom hem så betäckte vi Electra med Lancelot för andra gången nu, så på lördag kommer hon förhoppnings vis vara klar och bli dräcktig!


Lång dag!

Gårdagens 3-årstest med Korma gick super. Korma skötte sig super, så lugn o trygg hon var! Hon fick även hyfsade poäng, men efter som vi är utomtävlan så får vi bara ett bedömnings poäng o inga priser. Korma kan man då säga var den välvisade unghäst under denna dag. Fick mycket beröm över hur väl jag visade fram henne.Idag har jag varit o ridit dressyr för Jan-Ove olsson (var exteriör och gångarts domare igår). Det var riktigt kul att rida för honom han var duktig på att se ryttare och hästen. Fick träna på små saker som var behövliga och fick många bra tips på vad jag ska tänka på.


Fick träna att göra mycket 15meters volter, rida rakt upp o halt, men eftersom Copper är väldigt känslig med halterna så blev det att från trav mjukt gå ner till skritt några steg innan halten. Mycket finlir. Men det var lärorikt och han var kul att ridda för.
Han påpekade även några gånger att han tyckte Copper var i fint skick, hull och såg ut att må riktigt bra och trivs med sin ryttare :D


Sen var det hem lasta av hästen och fara till stan hem till mommo o moffa o äta smörgostårta då mommo fyl år i dag o moffa på tisdag!

När vi kom hem igen efter det få fixa vi iordning Summer som ska fara hem igen till Smålland efter att ha varit hos oss nu sen 2006. Det har varit kul de åren vi har fått ha henne, och det är en riktigt fin häst. Fast man har fått lägga ner mycket arbete på henne för att fö den häst hon är idag! Det känns ändå lite skönt att få skicka hem henne så jag får en häst mindre att tänka på att måsta träna! Men det kommer att fattas en häst nu i hagen!


Summer ska då fara idag, så då kommer han som kör Grens hästtransport och hämtar henne hos oss sen ska han då lämna ett shettis sto som Lanzi ska få göra sitt med :)

RSS 2.0