Dressyrtävling

Steg upp 05.40, skicka ut min hästskötare att ge mina hästar frukost medans jag gjorde mej iordning så man inte såg ut som ett lik typ! sen ut till hästarna för att fläta och ta på transportskydd och packa klart de som inte blev packat igår kväll. Lasta på hästarna vid halv 7 och bege sig till Luleå RK. Startade bland dom första med Copper så när vi kom fram var det bara att ta och sadla på Copper och göra honom fin och sen rida fram honom ordentligt var tanken. Kändes super bra när jag red fram honom, mjuk och följsam och lydig. Sen när musiken kom igång var det kört med det -.-' då trodde Copper det var Show och ALLA skulle se när han visade upp sej de han kan! De var ju bara en kvart innan start så jag skulle ju inte kunna få honom nog relaxad till dess .. aja när vi kom in och startade så skötte han sej ändå mer än förväntan. lite små missar blev det. Men väldigt nöjd med procenten som slutade på 58,9% och inte så långt ifrån vinnarens procent. Och med tanken på att det är typ min första L:A som jag rider och första tävlingen denna säsong så är jag nöjd. Längtar redan till nästa tävling :)
Sen blev det en lååång väntan till nästa start med Jolene som var L:B och startade så klart sist bland alla klasser som reds idag. Lite kul var det ett tag att titta på Medelsvåra klasserna, då man blir sugen på att få tävla det sen när man är redo för de!
Blev även att titta lite på fina ridkläder och häst saker då AB-NIAN var där och sålde lite! fynd ett super duper fint pannband .. detta fast ett annat märke!
Till slut efter 1000år så var det min och Jolene's start. Hon var väldigt fin under uppvärmningen. Blev lite spänd när hon kom in på banan, men sen när vi startade så skötte hon sej som en klocka, hon kunde inte ha gjort det så mkt bättre då hon fortfarande behöver bygga muskler. Men vi fick bra kretik även på Copper så fick vi bra kretick "rörlig liten häst med härlig utstrålning!". Nöjd med denna lördagen behöver inte skämmas över mina små hästar inte!
Avslutade dagen med maxmat, FRISCOOOOO.
Trött som tusan nu var inte hemma för än 19:30 och klar istallet 20:30. nu är man ren igen och ska sova länge imorgon!
proffsigt att få vara i TV och allt ;) hehe!

dag 12. Min högsta dröm

Att ha en fin anläggning med ett bra fint ridhus och stall, stora härliga hagar och en stor uteridbana och blåsmarks ridvägarna, ja var kan man hitta detta då!? heheh ja nä inte vet jag vad min högsta dröm är men någonting i den stilen skull man inte tacka nej till iaf :)

härliga England ..

Jag smyger ut

Varit till gymnasten på morgonen och tränat. Har hoppat hopprep :D älskar! Sen så när jag höl på att jogga på stället och sidledes upp på en pall och ner igen och ja, sånt där, så tittar attid de äldre på mej och idag så sa dom att dom var imponerad på hur aktiv jag var xD för söta var dom! heheh!
Sen var det bara att skynda sig att byta om för att fara iväg och jobba. Efter jobbet så for jag och Alva på en mysig tur med Den minsta istallet och den största. Dock så började de ju att snö, mindre kul men mysigt för de! Hem igen och byta häst, Copper fick fara ut och mysa en tur i skogen. Taggar dressyrtävling till helgen nu! Imorgon blir det massa putts och tvättning! Sen var det bara att ta hand om kvällens elever!
Nu är jag väldigt trött och ska upp och jobba imorgon. Go'natt nu blir de film!
får bli en bild på fina Wibora tanten<3

Bilder


dag 11. Min favorit gren.

Har tävlat western sen jag var 5år och är en gren som alltid kommer att vara bäst. Men sen 2007 så började jag med hoppning och tyckte det var väldigt kul, sen 2009 så började jag att rida Dressyr som just nu är det jag tycker är roligast och tänkt att sattsa lite mer på just nu :)



Hoppträning

Har inte gjort så mycket idag. tagit igen oss lite från gårdagen. Sen blev det en härlig barbacka tur på Farez och Donna iaf i solskenet. grymt härligt var det. känns att det är vår nu!
Ja, senare  blev det att fara på hoppträningen. Red först igenom programet med Copper. Gick super det! Även hoppträningen gick väldigt bra med Jolene då. Tränade på linjer idag. kulkul var det och även ALva och Kitty var super duktiga idag. Kul att se stora framsteg för dem!
Sen blev dett att man fastna framför tv för att se AIK möta SAIK. väntar just nu in 6:e perioden!? snacka om trötta grabbar, heheh men hejja hejja AIK iaf!
Ni får bilder från hoppträningen imorgon ides inte fixa över dem på datan just nu så..

Höjden av otur

Har varit och jobbate nu hela förmiddagen, hem och byta om för att rida igenom två hästar i ridhuset. Först red jag en väldigt fin Suzie som jobbade på riktigt bra idag, börjar att arbeta på bra med sin bakdel. + så red jag igenom Amdeus som är tillbaka hos oss igen. Fin ponnyn, kul att få rida på en sån fin häst nu ett tag. I början var han lite på och spänd, men sen efter ett tag så var han nästan tillbaka där jag lämna honom. Så fruktansvärt fin ponny han är! kulkul. Sen mitt från ingenstans så såg jag en Suzie som flög upp i luften och ner igen och en Olivia som uppreppar flera gånger att hon inte kan andas.. bara vad hände dära då ?? Tur att det var en distriktaköterska på plats. Så har fått åka ambulans för första gången idag, och så kändes de hel knasigt att inte var den som låg på brittsen, utan den som var moraliska stödet för de hela!? hahah men man viste precis hur Olivia kände sig .. Aja som tur var så var det inte så illaskaddat, hon har fått en liten fraktur på bakre revbenen ganska långt ner. Visserligen kommer hon ha nå djävulskt ont nu ett tag! Inte kul! Fick träffa folk man inte träffat på mycket länge!
Nu ska man äntligen få sova. efter en händelserik dag! vänta och vara hungrig är inte så bra kombination för elisa...

Är man lite blåst så är man !!

Varit till gymnasten idag, och blev hård körning för min del idag, mjölksyra men nanting fick jag!! Jobbigt men härligt tjänsla!
Sen hem och ta hand om Olivia som gör sin praktik nu hos oss i två veckor, härligt med hjälp i stallet! Kanske man ska anställa en liten stall flicka någon gång !? hehe..
Vi for ut på en jobig tur för Romero och Donna, som fick jobba på ordentlig så dom var lite trötta sen när vi kom tillbaka. Sen skulle jag rida igenom Copper och Jolene i ridhuset då det snart är dressyrtävling. Två superduper fina hästar var det, jobbade på riktigt bra från början till slut, även när jag red igenom programet så var dom väldigt fina. härligt!
Blev sen att ta hand om kvälls eleverna då det blev skogen idag, red barbacka på Suzie sen så fick även bus tjocke Korma följa som har frågat om det HEEELA dagen. så då var ju hon tvunget att få följa med.
Vet inte riktigt hur vi kom in på det men ja var nå som jag erbjöd 300kr var till Olivia och Alva om dom skåtta upp hela ridbanan "var för övrigt väldigt ironisk..!" Men Alva tyckte det var en smart idé så hon började dirre att skotta -.-' altså vad tänkte hon med där egentligen?? aja efter en och en halvtimme skottande så in såg hon att det var ett hopplöst uppdrag de där..! HAHAH tror jag hör på att dö!
Ja vad ska man säga .. IQ guldfisk!
Dom hann ändå gode långt, och så fick dom upp ett hål som det sammlades masa vatten i, och för att se IQ nivån (som var väldigt låg) så bad jag Alva att ta en hink och hinka ut vattnet .. tro inte att hon gick och pröva det..? avled när jag såg hon med en liten hink men hon in såg att det var gode hopplös det med. HAHAHAHAH
Nu ska jag avsluta denna dag med en film och sova då det blir upp tidigt och jobba hela förmiddagen imorgon!

dag 8. Min största rädsla inom ridsporten

Finns inte så mycket som skrämmer mej inom ridsporten, men vist saker som kan hända  gör ju en rädd, fast man inte alltid visar det och när man sitter på hästar så visar man det inte med kroppen! Men körning kan jag tycka är lite obehagligt när man håller på att köra in häst. Då hästen sitter fast i allt och ja man är ju inte så hajj på det där men att körain hästar då man inte gjort det så mkt. Dock älskar jag att köra hästar! :)
eller så tror jag nog denna typ skrämmer mej nog mest i stallet..! har fortfarande inte kommit på vad det är..?

Våffeldagen

Tog en ordentlig sovmorgon, välbehövligt var det. Visserligen vakna jag vid 7 tiden + så var ju klockan framställd till sommartid, så kl 6 vakna jag?? men somna om igen och sov till 11. Upp och vänta på att Cajsa ska vakna + så kom Alva så vi åt lite frunch = VÅFFLOR. möms!
Sen blev det en spårad dag istallet för mej och Alva.. kan sluta som det gör när vi har våra dagar! Iaf så for vi ut på en systrarna bus tur + så kom även Linn och tog hand om lille Star pojken! Härligt att rida barbacka. Blev sen att busa lite med rästen av hästarna ihagen med en pilatesboll. Korma och Zaffi tyckte mest om den och sparka runt med den!
Nu ska jag nog ut och busa lite med Copper barbacka ut i skogen!
Copper, 2010

dag 6. Alla hästar i stallet

1. Lyckänge Copper Coin "Copper"
2. Näsuddens Jolene "Jolene"
3. Justin Korma "Korma"
4. Wibora ox "Wibbsi"
5. Farez "Frasse"
6. SpringStar "Star"
7. Princesse "Prästen"
8. SummerLove "Smulan"
9. AprilLove "Prillan"
10. Näsuddens Kit Kat "Kitty"
11. Orosco Romero "Romme"
12. Donna "Lillan"
13. Suzie Q "Suzan"
14. Thorell's Zafrina "Zaffi"
tror det var alla små hästar som står på gården just nu :)

"Spring för livet"

Bara för att man har sovmorron så ska man så klart inte kunna sova ut länge, utan att kroppen har ju nu vant sej att stiga upp ja strax innan 7 tiden så då var det bara att stiga upp typ och gå ut till hästarna och se hur dom har det .. gick in igen och la mej under täcket och bara tar det lugnt, väntar på att en trött Cajsa ska vakna någon gång så man får äta frukost.. men tror det kan ta ett tag innan fröken vaknar så ;)
Kan ju passa på att säga att det var en trevlig kväll igår!
Får se vad som kommer att hända denna dag. Längar som tusan just nu till fölen börjar komma så man kan gå ut och snosa på dom små liven. Finns inge sötare än små fölisar!!

Äntligen Fredag !!

Har varit och jobbat halva dagen, sen hem och varit duktig och städat bilen ;o hehe, sen blev det att ta en PN så man årkar med hela kvällen, som kommer att bli nice!
Linnéa har varit hit idag, som äger Donna. Blev först en rid tur ut i skogen på henne och Linnéa fick låna Farez, sen när vi var tillbaka så slängde vi upp Linnéa på Lillan. Inga problem var det, tästade lite om hon var tvungen att gå och sen var det ju lite halt så inte jättekul var det att traska runt som "bambi på hal is". Men skönt var det att se att hon var snäll med en ny ryttare iaf, så dom får börja träna själva och komma igång! Kommer att bli som himla kul att kuna följa Donnas framtid sen! :)
Linnéa och Donna
Nu blir det att tvätta av sig och göra sig klar för kvällen som ska spenderas i Ä-byn med roligt folk!!

dag 5. Favorit bilder jag tagit

får bli denna på Korma's far som jag tog när jag var i england då. grymt fin häst är det här, tur man har en avkomma som är mkt lik honom i temperament och utséende!

Hoppträning

Har varit på hoppträning idag med Jolene. Gick superbra idag, kände inte av knät överhuvutaget, sååå himla skönt att vara back on business igen. '
Jolene gick förövrigt som en klocka idag jättefin var hon, lydig och söt i all rosa xD
Dagens övning var mycket lydnadsträning.
Nu blir det att dejta sängen, upp tidigt och jobba halva dagen imorgon.

Hangover

undra vad dessa hästar har hållt på med inatt när dom är så här trötta??

"Press It Up"

Har nu tagit hand om två tjejer från Norge idag som är utbytesstudenter från Grans. Så det har fått rida ut först på Farez och Romero, jag på Suzie på en lite längre tur. Längtar väldigt mycket till sommaren nu så alla ridvägar kommer fram igen, vill rida långt och länge och bar njuta av naturen! Sen blev det att rida igenom Donna i ridhuset, fin häst var hon, prövade att rida i dressyrsadeln idag!
Nog kan Lillan vara söt, lämna henne inne i sin box för att hon skulle få äta sin mat medans vi tog lunch. Kom tillbaka till stallet och insåg att jag glömde boxdörren öppen, en Donna titta ut och undra om hon skulle få komma ut nu xD är man söt eller?
sen blev det en tur till med Wibora, Star och Korma något glad häst var Korma och fick galoppera = bocka, bocka .. eller vad man ska kalla det? hehe!
En Cajsa hade kommit förbi på besök med så var lite trevlig med henne ett tag innan hon skull i väg och jobba. Nu ska jag snart ut och fixa klart hästarna för kvällens hoppträning. Läängtar!

Premiär

Har jobbat på två olika ställen idag. Först på morgonen var jag i Hemmings och fixade lite frukost till förskolan där sen vidare till Jävre och tog hand om lunchen och fritids! kulkul
Hem och se lite Big Brother, då Alva ville se klart innan vi gick ut och for ut på en tur med hästarna. Blen en premiär tur för Donna idag. Gick super, glad häst som tycker livet är ganska roligt. Nöjd och gald var hon då vi kom hem!
Sen blev det att tahand om kvälls eleverna!
Nu vet jag inte vad man ska göra, se film och sova då det varit en låång dag idag och en annan väntar.
Imorgon kommer det några från Norge som ska göra praktik här hos oss i två dagar. Spännande :)

dag 2. När och varför började du rida?

Har ju vuxit upp med hästar, så ja varför jag börja så är det nog för att hästar har alltid funits för mej. Men började rida mer på alvar då jag var 8år, började att rida för instruktörer då och fick mej min "första" ponny då. Sen har jag bara utväcklat ridningen från den dagen!! Tycker om att pröva på ny ridstilar. Men just nu så sattsar jag mer i Dressyr då jag tycker det är något speciellt! :)
jag på våran gammla arab Maroco. Är 2-3år hära typ .. eller något sånt!

Wonderful

Har varit till gymnasten på morgonen, gick bra det som vanligt typ .. blir starkare och starkare varje dag !! Sen var det bara hem om byta om till ridkläder och in med hästarna och på med deras utrustning, sen upp till ridhuset och rida igenom dem. Blev Jolene och Donna idag, nu på förmiddagen.
Jolene kändes väldigt fin, tränade lite på öppnor slutor, förvänd öppna, skänkelvikningar i trav och galopp. Riktigt fin var hon idet. Sen blev det att rida igenom programmet med, gick bra det ..
Sen blev det att hoppa upp på Lillan, inte det lättaste med Dressyrstövlarna .. men tog mej upp på hon och idag var hon super fin, blir bara bättre och bättre för varje dag. härligt det, att det går åt rätt håll! Kunde höja kraven lite mer idag och krävla lite mer jobb med hon. Tog det bra och jobbade på riktigt bra, blev lite trött i huvudet i slutet!

dag 1. En bild på din favorit häst

har två stor favoriter som det inte finns ord vad dom betyder för mej<3 Min fina Jolene och Farez

Beställt

Ja, blev ju helt såld i ett schabrak från Horze så var ju bara tvungen att beställa då det var -22% och allt + blev det ett par snygga ridbyxor som var på -60% och ett regntäcke -16% och så fick jag ett fleecetäcke på köpet med :D fett nice, ibland kan man ju ha tur också!!
inte snyggaste om man får välja själv, men helt och bara att ha typ xD

Dag 7

Dag 7: En bild från din förra sommar

student veckan, kan man sakna något annat. helt underbar vecka, kände sig helt friii<3


på valls

Jaha, då ska vi se vad jag har hunnit med denna dag. Blev att fara och gratta Agnes som blir 5år idag efter att jag ridit lite hästar då! Fick lite ridkläder av oss, så nu är det bara att hon börjar rida!
Sen for jag och fixa till Saga's fötter(en avkomma e: Copper u: Wibora som vi sålt.) Skulle även ge dem en sadel som vi hade till övers som slipper rida barbacka hela tiden på henne!
Blev att köra bil hem sen, känner att det snart är körkorts daks! Väl hemma så blev det en tur ut med Suzie då Alva kom, mycket mysig tjej är det!
Sen när vi var tebax från turen så var det en Cajsa som dök upp så vi tre brudar hitta på lite bus. Blev att fara och åka madras på valls xD om det var nå kul eller? som att man blev liten igen! hehehe kingen vi var! ont i röva med för den delen!

Dag 6

Dag 6: Gammal och ny bild på dig.




Donna

Har ridit Shakira idag då Mona(som äger Shakira) ville se mej rida henne innan hon flyttar hem henne till sig nu! De tur hon inte flyttar så långt bort fina hästen. Men det kommer kännas tomt ihagen nu när vi blir av med en häst och går ner till 13 hästar i stora floken! Shakira känder riktigt fin idag iaf, var ett tag sen jag red henne nu, men hon är alltid fin den hästen!
Sen blev det att rida Donna som börjar tycka att det här med ridning var riktigt kul, stolt är hon över sig själv och tycker hon är så duktig. Blev att ta lite galopp idag med, som inte var några bekymmer, riktigt fin häst är hon! sen så skrittade vi hem till gården efter vägen, mötte på en fyrhjuling och två bilar. Inga problem de inte, så nu kommer Donnaflickan få följa med ut i skogen!

svaga vindar.. eller??

När Alva kom till stallet så for vi ut i stormen, men först blev det att raka av all päls på Suzie så hon slapp sin dunjacka i det varma vädret. Var iaf +8 fast det blåste lite lagomt mycket!! Fin blev hon utan päls, då fick man se hur hon såg ut i kropps formen just nu!!
Något busg kittykatt hade Alva och en över lycklig Suzie hade jag som tyckte livet var underbart. Få komma ut och busa lite i skogen! Blev lite bus sen med de andra hästarna ihagen, söta hästar man har<3
naken Suzie ;)

Dag 5

Dag 5: Bild på en tid du saknar.

Saknar sjukt mycket england <3 men snart ska man nog tillbaka dit!


Fredag

Har varit ut i skogen med Copper på förmiddagen i det grymt fina vädret. Strålande sol och +10 ut töar men nanting ute nu, våren är här och sommaren närmar sig. Härligt!! dock så har det börjat att blåsa gode mysche nu, minder kul det då..
Blev efter ridturen att fixa på nya skor på coppermannen. Ska vara fin om hovarna nu när det snart är tävling på G för oss!
Denna skoltid, det var ju tider det :)

Dag 4

Dag 4: En viktig person i ditt liv.

får bli min snötte mamma de :')


Unghästar

Har ridit igenom Copper före lunch i ridhuset. Tränade mycket på hans galoppstyrka, skänkelvikningar och slutor i galopp. Sen red jag även igenom pogramet innan vi slutate, känder bra även idag!
Sen blev det att ta upp Suzie och Lillan till ridhuset för att rida lite på dem. Suzie blir bara finare och finare för varje gång, vilken söt liten flicka som jobbar på bra! Donnaflickan var mycket bättre idag när jag satt upp och red henne lite, tänkte mer framåt idag, fick även ta lite trav. Emelanåt så tjurar hon så klart ihop och vill inte gå fram, men det tar sig! Var bara andra gången jag var upp och skritta på henne!
Fina lilla Suzie
Lilla Donna nöjd och glad. Har mega långa stigläder med för att kunna ta mej upp ;o

Dag 2

Dag 2: En bild på dig och din bästavän.

Har många fina bra vänner, men fick bli en bild på finaste Cajsa <3


Shopping

varit och jobbat på morgonen, väldigt slapp dag + så jobbar man lite för fort så tanterna inte hinner med..
Sen blev det att ta en liten promenad hem tills man blev upp plåckad av Cajsa, sen vidare till luleå town för att branna ut lite pängar för ens egen skull..
Blev många fynd för fröken Elisa, grymt lycklig flicka som inte fått shoppa på ett tag nu.
lite av de som kom till min garderob.. Blev även ett schabrak, två par byxor och gummistövlar till stallet. Mycket nöjd med mina köp blev jag! :)
Hatar väldigt mycket otrevliga butikssäljare eller vad dom kallas för.. sjukt irriterande människor som inte kan betée sig och hjälpa sin kund ordentligt och välkommande. Aja, lämnar grejjorna och går till nästa butik som har bättre mottagande för sina kunder och får en nöjd kunde som går med det den frågade efter!!
Kom hem sen igen och tog hand om eleverna och nu är man väldigt trött efter en lååång dag. Känns som den har varit evigheter typ!
Imorgon blir det att tatag i unghästarna och rida igenom Copper innan jag ska iväg och jobba hela kvällen!

Dag 1

Dag 1: En bild som får dig att le.

En vanlig galen dag hos Thorell's xD

Blåser iväg till en annan del av världen ..

Det har varit så ordentlig storm i natt så jag till och med drömde mardrömmar om oväder ..
Ja, strålande sol och +7, töar på bra, men kan ju skippa all blåstt tycker jag ??
Har varit till gymnasten på morgonen och tränat lite.
Sen så for jag upp till ridhuset och red igenom en riktigt fin Copperpojke. Tränade lite på byten med honom, som satt super bra idag. Tränade även igenom programet L:A4 som jag ska tävla med honom snart. Kändes super, fint flyt och härlig känsla. Fina Coppermannen<3
Inga unghästar kände jag för att hoppa upp på idag då det storma, lite rädd om benet som jag just har lagat kanske jag ska vara?!
Blev en härlig ridtur med eleverna sen, blåstten hade då lugna ner sig till kvällen som tur var.
skynda sig in för att hinna se matchen .. som tyvärr slutade med förlust, men aja blev en till hemma match = mer jobb och mer pängar till kontot!! Är ju ändå bäst på 7matcher,

Rune är en riktig Hästhund

oops, det var ju lite halt just där kanske??

Amezing

skönt att få sova ut en dag och bara slappa och inte behöver tänka på så mycket :)
En Alva kom idag efter att ha varit och åkt slalom i några dagar. Blev en super härlig tur med systrarnabus . och nog är det vår idag då man kan gå i t-shurt. strålande sol och 5+ ute, grymt härligt.
Blev sen att rida Suzie i ridhuset, stor skilnad på frammåtdrivningen idag var det. Supermysig häst är hon och kommer att bli en fin häst!! Blev även att sitta upp på Lillan idag och skritta runt. Dock tog det ett tag för henne att fatta att hon skulle gå frammåt. När hon förstod det så blev hon nöjd med sig själv. Duktig Donna!!
en fin Donna flicka !!!
och en fin Suzie :D
Har inte gjort så mycket mer, tagit det lugnt och vilat upp mej, som jag inte kunnat göra på tre veckor typ... har massa att göra i veckan med!!
Nä ska ta och se en film och sova!!

När jag går ner

Ja Cajsa kom igår och berätta varför hon hatar mej... öömh, ja det var ju inte värre än att hon tyckte att man blir som dom man umgås med = att hon har köpt ett par ny skor?? vad menar hon med det?! att jag Elisa Birgit Thorell köper skor så fort hon är och shoopar eller?? naeee skull it tro på he!!
Aja, snart får jag inte ligga och dra mej mer i sängen, måste upp och göra mej klar för jobb hela dagen idag, som tur är så blir det inte så sen kväll då matchen börjar tidigt idag! Härligt.

Soldiers

Har jobbat nu hela dagen typ. Det är så trist att jobba när man inte har mycket att göra, bara försöka att fördriva tiden med någonting... Igår kväll tänkte jag göra en tidig kväll och känna mej utvilad. Men sååå klart kan man inte sova fast man är döttstrött?! varför?? lider av trött het just nu typ. Ska upp tidigt imorgon med.
En fin liten Donna gjorde jag idag när jag kom hem.
Hon har börjat att landa till jorden nu, bara go och super mjuk är hon nu. Blev att longera lite med sadel, avspänd var hon så prövade att hänga och skutta lite på sidorna och sitta på ryggen. var inga problem de inte får se om det blir att skritta runt lite imorgon. :)
Pappa och morfar håll på att bygga upp skiten som rasade för oss...

Onsdag

ja var tanken att få sova ut ett tag efter gårdagens arbete. var hemma kring midnatt... men näjdå, blev väckt vid 6 tiden och kunde inte somna om igen! men drog med till kvart över 9, sen iväg och jobba.
När jag kom hem så fick jag fint besök av en Rebecka.
Blev en mys tur med Farez och Jolene i det fina vår vädret.
Men först så ville Agnes rida litenstund på Jolene, så det fick hon göra så klart!
Har även longerat Lillan idag, som fått vila ett par dagar då det blivit så halt ute. Men hon har blivit så mycket mysigare nu att hålla på med, inte lika bufflig och på. En mysig häst har hon blivit. Dagens träning var ett bra pass, avslappnad från början till slut. Blir nog sadel imorgon och kanske att sitta upp på henne :)
städdat upp lite i stallet, och nu är jag grymnt trött och ska bara tvätta av mej och sova tror jag... ska upp tidigt och jobba imorgon med. :)

Suzie Q

Ja det märks att man börjat jobba igen, inte ledig många timmar i sitt liv inte.
aja, det är ganska skönt att jobba ändå, fast det är dubbel jobb nästan varje dag...
Idag har jag hunnit vara till gymnasten, sen iväg och jobba lite i hemmings där jag nu ska jobba 5 timmar varje vecka framöver ett tag. Sen hem och rida Suzie Q för första gången. Det gick då bara bra, hon skötte sig super, sökte sig fint till bettet och hittade frammåtdrivningen i traven och så tog hon galoppen väldigt bra. Kommer att bli en finfin häst det där!
efter det blev det att byta om för att fara iväg till luleå för er jobb hela kvällen.
En grymt härlig seger hemma ot växjö blev det och slutade serien med 100p sen inför slutspelet så valde vi att möta AIK, bra det ser SM guld framför mej;)
Nu blir det att deta sängen, er jobb i morgonbitti, sen får vi se vad som händer under dagen!

Jag och Rune










Fina Rune Karlsson min, sån kul hund han är <3 underbara mysprutt


Dressyrträning Dag 3

blev inget bloggande igår..
Var dressyrträning med Copper. Tränade på L:A 3:an som ändå gick väldigt bra. dock så kom det in ett väldigt brunstigt sto som ställde sig och pissa xb tur man har en snäll hingst men han blev cool och ville inte göra som jag sa helatiden, bara gå emot och shejka med huvve :)
Men han gick ändå väldigt bra idag, väldigt nöjd med mönsterridningen, bara små fix!
hans ökningar har blivit helt underbara :'D
blev sen dirr hem, lasta av hästen och fara iväg till luleå för att käka sörgostårta hos min moster som fyller 40år den 7mars, men fymmer till ett varmt ställe!!
När vi kom hem igen så var jag och Alva trevliga med Stefan, Fille o Sebbe ett tag, sen blev vi hungriga o trötta...

Dressyrträning Dag 2

Varit duktig och städa mitt rum ordentligt med dammtårkning o allt. VAr behövligt om man säger så!!!
Sen var det bara att ta in och göra iordning Farez och Jolene för dagens dressyrträning + så for vi lite tidigare för att se när Joanna red!
Fina Meija och Joanna från dagens träning
Farez och en tjäpande Oliva idag, duktig var hon :)
Jolene kändes riktigt fin idag lite så saker som måste stärkas och byggas upp, men hon gör sitt bästa helatiden. Hon har byggt upp bra med uskler och börjar bli stark. Underbara häst!
dock så har jag tappat lite av min sitts och styrka i ridnigen kan man lugnt säga, men det kommer nog tebax snart, ska bara våga lite mer på benet och inte försöka avbelasta det. Men det känns mycket stabilare nu än innan operationen!!

Dressyrträning Dag 1

varit hos gynasten på morgonen och tränat lite. nog e man trött när man höll på att glöa att hoppa av bussen, tur att chaffören känner och fråga om det var här jag skulle av xD ojda, ja juste...
Hemj och dressyra med jolene, fick fixa ridhus kort hos grannen då det är vår och svin halt överallt. en en riktigt fin Jolene som fick jobba ordentligt idag.
Sen var det att ta en PN, härligt var det, vakna sen och insåg att klockan var ganska mycket så var bara att byta om och göra Copper klar för dressyrträning för Gunilla. Super fin Copperman var det, tränade på att han skulle arbeta med sina bakben ordentligt hela tiden och inte spara på sig. härliga ökningar fick vi till!!
Sen kom en Cajsa, blev att spela alfapet med far, började väldigt dålig för mej men tog igen och vann, tur att man är en dålig förlorare!!!
Nu blir det att härga med Cajsa ett tag.. ;)

Chill position #1

varit ännu en lång dag med mycket att göra. Dock så startade den inte så kul... Elisa hatar vinter och kommer alltid att göra det. Den e vacker och härlig, men när det börjar bli vår så är den inget att ha. Vaknade kring 7 tiden av ett brak utanför fönstret, gnugga ögonen och titta ut genom fönstret och fick se det här...
älskar snööööö... eller så inte. bara tur att de inte utbyggnaden braka sönder framför stalldörren så jag inte hade kunnat få ut hästarna... -.-' sen så klarade de sig ganska bra inte så svårt att fixa men ja inte kul med extra jobb. Sen är det alltid tur man har snälla grannar med rejäla traktorer som kunde skotta bort all snö. För ja allt de andra snön föll så klart åxå ner, så an tog sej knappt in till stallet för all snö.
hiva upp bror så han fick skotta veranda taket lite med så det inte händer mer olyckor..
Sen var det bara att sätta igång att träna lite hästar. sista dagen för praktikanten Elin idag. tråkigt, en toppen tjej :) Blev att rida lite dressyr ed Copper och Jolene idag. Sen longerade jag Lillan idag som var riktigt fin och harmonisk med arbete idag, en nöjd tjej efter att fått arbeta igenom kroppen.
Tränade även lilla Zafrina + så har även Sussan's ägare varit här, så blev tömkörning för henne. + Så var det ju kvälls lektionerna då. Men Jag och Alva hann med en tur ut i skogen innan. Härligt var det. Vi mötte även på en död ren efter vägen :(
chll position #1

RSS 2.0