Premiering

Idag var det bara att parvla ur sängen kl. 05:45 för att hinna med att ge alla hästar frukåst och göra klart allt som skulle med idag...!

Tio i 7 var Jolene och Zafrina lastade och klara för färden till Boden där det var Sto & Unghäst premiering.
Jolene var en helt underbar häst som vanligt och skötte sig så bra så! Zafrina skötte sig bra också, man ska inte klaga på den lillen. Zafrina fick sin bedömning först och det va ringet att skämmas för, hon fick poängen; 98878=40p sen var det Jolene och hon fick poängen; 98888=41p och blev Diplom sto! Jolene har inga höjdat gångarter, med efter som hon är så avslappnad så gör hon det bästa av sin gång, och därmed fick hon sina 8or!
Jag och Jolene avslutade med att hon la sig ner innan vi gick ut ^^ hon var en sån duktig flicka.

Sen fick jag även visa en minishettis som var 3år och jättesöt, men hon tyckte inte det var så kul att stå stilla och visa upp sig. Hon blev lite arg och vandra runt och naffsade, och lättade lite på frambenen, men sen när det bar daggs att springa så visade hon sn braiga siga och sprang på bra! om Jag minns rätt så fick hon 88778=38p lilla Ulla som hon heter xD

P&L Elisa


Skolstart

Det var då skolstarten idag och de var ganska sofft!

Efter skolan så red jag Jolene, hon fick sig ett hopp pass idag och hon var super fiiiin :'D man kan bara älska denna fina, helt underbara häst jag har!
Sen så var Summer brunstig så då betäcktes hon och så efter det tog vi in henne och gjorde henne fin för fotografering!

Lekte lite med Zafrina på ridbanan, för hon ska ju iväg nu på lördag tillsammans med mamma på premiering!
Efter det red jag igenom Copper som var mjuk och fin, min underbara lill kille!

Nu e stallet färdigmålat så jag och Olliii har ställt iordning typ alla sakerna istallet!

P&L Elisa


Sista sommarlovs dagen

Idag har man målat i stallet sen halv 10-17 så man e ganska så less att måla nu... men snart är det klart, har snart målat klart taket e bara piller målning kvar, sen har vi målar klart allt galler och väggar som var kvar att måla! Nu måste man bara städa lite i stallet också så det ser lite fint ut!

Jag hadde en liten rid paus vid 1 då jag red min älsade lille Jolene som var super fiiin idag :'D
Tränade skänkelvisningar med henne och hon fattade uppgiften snappt. Tränade även på galoppfattningar!

Sen när Olivia hade kommit hem från sin första skoldag så löshoppade vi Farez och Wibora och det tyckte dom var kul-kul, Sen kom veterinären som skulle ge Farez, Jolene och Copper vaksinsprutan och så raspade vi tänderna på Copper och han var så duktig liten kille så ^^ Vi kollade upp om Summer vad dräktig, men tyvärr så var hon inte det :/ men hon var på gång in i sin brunst!

Sen Hoppade jag Summer och Olivia Nobel, Summer var pigg å gl'a idag x)
Red igenom Summer efter hoppningen och hon var helt underbar fast hon stuttsar fortfarande lite när hon tycker det blir jobbigt!

Nä, nu ska man ta å tvätta av sig och se film sen sova... Första skoldagen imorgon jö ;o ajja, de kommer nog inte att vara så jobbigt!

kram Elisa
 

Objektiv

Nu har jag hittat mig ett objektiv som jag kanske ska köpa :D men har sån beslutsåges, vet inte riktigt vad det är jag vill ha för objektiv men, men!

Om det är någon som vet av ett super objektiv som är ett bra allround objektiv till Nikon så får ni gärna höra av er!
SP AF 70-200mm f/2,8 Di LD (IF) är ett nytt lättviktigt, snabbt och ljusstarkt telezoom-objektiv, anpassat för DSLR kameror med 35mm bildsensorer. Med 70-200mm zoomområde (motsvarar 109-310mm) och 95mm närgräns blir objektivet ett mycket aktuellt alternativ till vanliga standardzoomer.

  • Bländare max: 2,8
  • Närgräns: 95 cm över hela området
  • Filter: 77 mm
  • Vikt: 1150 g
  • Längd: 194 mm
  • Internfokusering
  • Inklusive motljusskydd
  • Linskonstruktion: 18 linser i 13 grupper

Målning!

Jahapp, när jag och Olivia skulle chilla och se film "Hidalgo" så hade pappa varit och köpt målarfärg till stallet, så då var det bara för oss att gå ut och börja måla...

Vi hann bli klara med första omgången så imorron blir det att måla klart ;)


uppvisning

HejHej!

Idag har jag varit med Farez till Vitsands travet i Piteå och gjort en uppvisning med honom.
De var inte precis något toppen väder, efter som det regnade men när jag gjorde min lilla uppvisning så var det ett uppehåll!
Men Farez var inte helt på humör för att vara sammarbetsvillig hella tiden efer som han tyckte det var spännade att titta på de springande hästarna! Han var fin ändå, han vågade t.o.m. lägga sig ner på ridbanan som inte hadde de bästa underlagen :') min duktiga lilla pownni <3

p&l Elisa


Summer

Hej alla glada :)

Idag har man inte hunnit med så jätte mkt med dagen, men har ridit Summer och tagit några bilder.
Kan bara säga att Summer har aldrig varit så fin att rida som hon var idag :'D guh vad kul det var att rida henne när hon var så lyhörd och lugn, men hon fick sina damp utbrått ibland och så har hon sitt stress beteende kvar lite med när man rider henne, att hon "hackar tänder". Men det har blivit en STOR skillnad med henne sen jag började att harva, då måste hon hela tiden arbeta med hjärnar!!

Nu känns det ganska trist att skicka tillbaka henne :( men det är sånt man får ta man kan inte äga och ha kvar allt här i livet, fast man vill!

Sen vid tre bar det av till Rutvik i Luleå där mamma skulle ha en NH, lasnings kurs så jag följde med för att hjälpa till, även Olivia följde med :)

När vi kom hem så blev det en sen ridning på Farez som har helt UNDERBAR idag :'D men det e han alltid min lille gåsse <3 tränade lite på galopp pirruetterna och lite piaff som börjar komma nu lite smått! Sen i slutet av passet tränade jag lite markarbete med honom. 

//Elisa 


Lämna tillbaka

HejHej

Fick veta igår att vi ska skicka hem Idet's Summer Breeze till småland igen, det ska bli trist men på ett sätt ganska skönt för då har jag en häst mindre att tänka på som behöver stimulans!

Summer Har varit hos oss sen 2006, då hon kom till oss för att betäkas man blev sen kvar hos oss för vi tyckte det var en sån fin häst. Hon är en väldigt speciell häst som kan vara väldigt het iridningen men när man håller på med henne så en hon lugn och mysig. Summer har blivit mkt bättre med ridningen sen hon kom till oss men hon är fortfarande lite springing!

Det är en super mysig körhäst lille Summer, har kört henne ganska mkt nu det här året och harvat ridbanan, det har varit bra för henne för hon har blivit ännu finare i ridningen nu :) Och hon är en underbar hopphäst <3

Kommer att sakna denna fina dam och hoppas att hon kommer att tävlas på MorganRiks här framöver :)

P&L Elisa :)


RSS 2.0