Halloween

Har varit ute o myst med Rut o Knut, sen blev det att städa klart i rumme efter mubleringen!

Plåga elever, sen fara iväg o helghandla lite!

Mitt rum blev till fotostudio o jag blev fotograf! Min bror o han tjej ska på Halloween party o sminkat sig o gjort sig såååå fina!


Rut & Knut

En kall onsdag har det varit!

Blev att fara in till stan på förmiddagen o köpa lite vinter skor o sömm till hästarna. Har varit utan ström från 9 på morgonen för att de håller på o göra någe nytt med elen! När vi kom hem från staden så hade sugbilen sommit som ska tömma brunnen våran så man kan skita "inne" igen, då vi haft stopp i avloppet!

Sko Farez o fara ut på en super härlig tur med honom, sen for vi o hämta hem våra tvilling kalvar vi har blivit med! Knut o Rut, super söta kalvar en vecka gammla!


Rut och Knut

Sen kom Alva så gav kalvarna lite mjölk, sen for vi ut en sväng i skogen!

Nu ska jag ta o fara ut o springa en sväng tvätta mej o se lite film!


En så här söt Rune, tyckte isen var super kul att brottas i med Rasmus!


Söta hundarna mina <3

Måndag

Nu är det måndag ännu en gång! vad veckorna rusar i väg helatiden!

En hård, stressig o lärorik helg har det varit.

Idag vaknade jag av att man höll på att koka sönder, men gick ut o gav hästarna frukost, sen blev det att se lite tv + dator. Vara en snäll o duktig flicka att hjälpa en med sin blogg design!

Blev lite bättre senare under dagen så då fick Plupp jobba lite. Satt upp o red honom idag med, inga problem alls, han visste diräkt vad hans uppgift var, får se om det blir att försöka trava lite imorgon?!
Tog in Prästen sen o red lite på banan med henne, ska försöka få igång henne till lektionerna så småning om. Hon var väldigt duktigt o fin tjej idag, men jobbigt att jobba tycker hon!

Sen var det då bara kvällens lektioner + att jag red igenom Wibora och höl lektion för Alva sammtidigt. Islutet så hoppade jag upp o tränade lite galopp med Kitty, då Alva fortfarande måste träna på sin påvärkan igaloppen för att inte sätta dit Kitty! Men det kommer nog att bli bra, det har hänt mycket för dem båda!


Ska nog försöka att se lite film o sova, efter en mycket flummig kväll med Alva o Oskar:)!


Plupp

När vi kom hem igen, så ville Alva rida ut sin ponny. Så blev att följa med henne ut med en fin Farez!

Har även hunnit att longera Plupp som tog båda glopperna super bra idag, nötte inte på så länge när han var så fin i linan. Men blev att hänga lite, o sen att sitta upp i sadeln på Plupp. En riktigt duktigt kille!Dressyrträning Dag 3

Blev att stiga upp tidigt, så Jolene o Copper hann äta ordeligt med frukost innan dagens träning!

Började med Jolene för Gunilla kl 10.45!
Super fina Jolene, hittade lite knappar som var jobbigt för henne, men kom igenom det väldigt bra. Blev att träna lite förvändgalopp, öppna, o skänkelvikningar! Ett väldigt bra pass för henne idag, då hon i slutet var helt låss i hela sin kropp!
Sen efter Jolene's pass var det bara att stopa in henne i transporten med Copper, vidare till Luleå där jag skulle rida för Jan-Ove kl 12.20 med Copper!
Blev idag att träna mkt på bakbelsvändningar o Sluta. Copper var väldigt fin, mjuk o elastisk i sina rörelser idag.
En lärorik o bra helg har det varit, nu e jag döttstrött av allt farande fram o tillbaka!

En Alva hade också följt med heladagen o varit min häst skötare :)


Dressyrträning Dag 2 Copper

Träningen med Copper idag gick super, han har blivit så himla mjuk o elastisk, o sammarbetsvillig med att vänta på mina hjälper!
Det vi fick träna för Jan-Ove var mycket att bli låg o rund i nacken o jobba där nere, vänta på att hans påskjut bak ska komma igång ännu mera, få fram mer luft o attityd i hans babens rörelser!
Blev mycket volt, öppna, volt. Förvändgalopp. Finfina hästar har man haft idag!
nu ska man tvätta av sig o vänta på Ä-by besök senare ikväll, då de ska vara fylleschaffis :)

Dressyrträning Dag 2 Jolene

Har kommit hem igen nu från första dressyrpasset för dagen med Jolene!

Tränade på lite grunder, mjukgörande o jobba med bakdelen o ryggen på ett korekt sätt! Super fin Jolene vad det som i slutet av passet blev lite trött i huvudet o kroppen, när vi skulle träna på galoppfattningarna utan att trycka ifrån... hon visade hela sitt register som hon kan med tex. spansk trav mest då :) söta flickan, men vi fick till det bra sen o slutade dagens träning på det!


Snart ska man äta lite, ta in Copper o göra honom klar för att sen fara vidare till Luleå på nästa Dressyrpass!

Dressyrträning Dag 1

Blev att ta in Farez o låta Agnes rida honom en stund. Hon e ju bara för söt, rider runt på Farez barbacka!
Sen hoppade jag upp o red honom en stund, super fina hästen!In med Copper o göra honom klar för kvällens Dressyrträning!
Copper var grymt fin idag, fick till hans höger galoppskänkelvikning som satt fint! Började även att nosa på lite piruett. Så nästa gång Gunilla kommer upp ska vi börja träna på det! Copper fick till några fina språng i piruetten!

Spegelbild

Rune skäller ut sig själv, på väg hem från Rikset i sommres :)Curry speglar sig!Hoppträning

Ännu en dag då det ska regna...

Blev att fara till stan fram o tillbaka, kolla på toalett inredning, försöka hitta några skor! Men lyckades inte så bra med det, dock.

Matilda kom o red på Farez barbacka en stund!

Sen var det bara att byta om ta in Korma, borsta upp henne o göra henne klar för kvällens hoppträning. Jolene fick vila då hon ska gå massa dressyrträning i helgen!

Korma skötte sig super hela träningen, hon behövde bara jobba korta pass då hon e så pass ung! Men en super duktigt flicka var hon o jobbade på väldigt bra!

Dagens träning var serie. Började med bommträning som var ganska tjorvig att komma ihåg men, kul o bra träning!Hade bommarna som ett T, om vi börjar i vänster varv så svänger man upp med den nedre bommen mot kort sidan p å sin högra sida, svänger upp till bommarna som ligger efter medallinjen, rider mellan dom, in på en ca. 25m volt till vänster, när man kommer till medellinjens bomar håller man till höger om dem o sedan byter volt till höger, håller till vänster om mittenbommarna, skenkelvisning till långsidan, undan vänster skänkel, vidare ner till andra kortsidan o gör samma sak dära!

Serien kom man in med stutts, vidare med 4st 5½,or :)
Korma hoppade bara stutts sen vidare till sista hindret!


Mitt försök med skiss hur bommarna låg + serien i mitten av medellinjen!

Pasodouble W

Plupp hade sprungit hem igen nu på morgonen, så jag fick gå o hämta honom.

Blev att slänga på honom sadeln idag o longera. Inga bekymmer, dock så måste jag bara stärka upp hans galopp då han knappt ville gå i galopp i vänster varv, men i höger var han mkt starkare.
Sen fixade jag hans man, svans o klippte bakom öronen! Så nu ser han ut som ett halvblod :)
Plupp med sin nya frisyr o hagkompis. Så vi får se nu om han stannar kvar hos oss, eller om han går hem till sina andra vänner hos grannen :)

Sune o Rune

var bara tvungen att ladda upp denna söta bild på katten Sune o hunden Rune :)
Dom e ju bara för söta!
 
 

Måndag Igen

I söndags kom vår granne (Lars-Olov) med ett halvblod som vi ska rida in o visa för 3-års test! (Han ägs av dottern Julia som är neråt i sverige o pluggar just nu!) Plupp som han kallas för är inkörd så det vi ska jobba med honom nu är att rida in löshoppa o träna visning vid hand!

Idag tömkördes han då det är något han är van vid, Hade inte så mkt egen drivkraft frammåt i början. Men han kom igång o visade riktigt fina trav steg! Finns nog mkt gång i honom!
Blev att rida lite Dressyr på Copper o Jolene, två riktigt fina hästar. 
Copper börjar att flyta på riktigt bra i sina galoppskännkelvikningar, mjuk o rörlig i hela kroppen, stora steg. En fin kille var han idag. Även lille Jollan var fin idag, känns att hon börjar bli stark i sin galopp då hon kan börja galoppera riktigt sammlat! Tränade lite öppnor med henne åxå, det var lite jobbigt till en början!

Sen var det kvälls lektioner, Linnea ville ut o rida så hon fick ta Wibora o så tog jag Korma. När vi kom tillbaka så väntade Gitte o Tilde som åxå ville ut, så då blev det en tur med Farez, Star o Prästen + så hade Alva kommit så hon följde med Kitty! :)
 

Model för en dag

Idag har jag o Cajsa varit till Nolia o fått bli sminkade o sen stått framför kameran som "modeler" :)
Det var väldigt kul... men så klart när man kommer hem efter att ha köpt de bilder man velat ha sååååå... ska det alltid vara något som ska gå snett. Hade inte fått 4 bilder av alla bliderna + så var det bland dom bästa SÅ klart -.-' Arg flicka just nu...

Hoppträning

Matilda o hennes kille Oscar var hit på besök. De ville även rida en svänd så blev en Farez o Wibora som fick gå med dem! Tror nog att de blir lite träningsvärk för dem, hehe. :)
Sen när Alva kom så fick hon med mig ut på en tur ut i skogen. Blev en Korma som fick följa med. Hon var pigg o lycklig att få komma ut, men roligast var nog att få hoppa hinder tror jag allt en Korma tyckte. Pep, tog stora fina språng o små bokade lite efter åt, men behöll sin stora lugna fina galopp!
När vi kom tebaka var det bara att ta in Jolene borsta upp henne o slänga in henne i transporten, vidare till Grans för dagens hoppträning!
Jolene var super fin, det var banhoppning o träna på vägarna idag.
Jag blev impad på mej själv just, att jag kom ihåg hur banan var :)

Söndag

Jag o Cajsa for ut en sväng igår kväll o hade en mycket trevlig kväll!

Söndags morronen sen blev det att fara o sko två hästar på förmiddagen, sen när jag kom hem igen så kom Alva o ville ha med mej på en tur ut i skogen så då blev det en härlig tur med solsken o värme, man ska passa på medans det inge snö har kommit o solen värmer att ta härliga turer!

Senare var vi o tittade på en sötsak som man skulle vela ha!
Ett halvblods kille som bara är kring 3månader än, men det kommer att blir en riktigt fin kille!

Sålt Lancelot!

Idag kom det några från Burträsk som kom o tittade på Lancelot på fm. Flickan o Pojken som var 5 o 3 tror jag fick pröva att rida honom lite. Söta små barn som ville hjälpa till o tyckte det var lite spännande! Sen blev det ett ganska snabbt köp, och han kommer nog att får det riktigt bra hos familjen Hollström! Ett stort Lycka Till nu för dom o hoppas allt kommer att gå bra för dem!Sen var jag o Alva ut på två turer i skogen! Först en tur med Jolene o Alva tog sin Kitty. Sen en tur med Farez o Prästen!

Farez som har varit lite små skadad (små sår på bakbenet efter deras rymmardag! Det har varit lite svullet men han har inte varit hallt eller nå) hade fått villa några dagar! Men Han känndes pigg o framåt, inga känningar i sitt ben! Svulnaden hade gått ner helt så det såg bra ut :)

Nu får vi se vad som händer ikv. Bli iaf. att se hemma matchen (Luleå-Timrå) hoppas på en vinnst gör man alltid!

Och nu kom en Cajsa igen :o blir som aldrig av med henne inte... :)

RSS 2.0