Ridläger

I Måndags började höst Ridlägret med 7st tjejer som är med!
 
Dom fick delas upp i tre grupper och ut delade hästar till dem som inga egna hästar har med sig. Sedan blev det ett tränings pass på banan för allihopa!
 
Jag och Mamma var ut och red en tur ut i skogen tillsammans, jag red Broktoon som börjar bli riktigt trevlig att rida och så balanserad och stark!
 
 
Sedan fick Tilde vara försökspilot att sitta upp på kamelen Herman som börjar bli mogen för att ridas in nu! Det gick riktigt bra och Tilde gjorde ett bra jobb och kunde sitta upp helt efter ett tag! Idag gick det mycket bättre och Herman tyckte det var ganska kul att få gå runt med någon på ryggen. Alla de andra tjejerna fick prova rida runt ett varv var! En nöjd och glad kamel efteråt som var stolt!
 
 
Som vanligt hade vi hoppträning på måndag kvällen och idag kom Ewa och höll en hopplektion för oss! Riktigt kul och bra gick det för oss alla på träningen! Vi hoppade en bana denna kväll
 
Tilde och Summer var superfina och red väldigt fina rundor!
 
Anders och Korma gjorde också väldigt fina rundor och Korma fick många fina språng!
 
Adde och Vatine gjorde mig stolt som alltid. Adde är en sådan lugn och stabil ryttare och gör ett bra jobb tillsammans med Vatine!
 
Stirling blir bättre och bättre för varje gång, vi fick några riktigt bra språng och han är mindre slarvig med sina långa dressyrben. Han börjar få mer kontroll över sin kropp!
 
 
Idag har tjejerna fått rida ut på en lång tur ut i skogen, sedan på efter middagen så ville alla hoppa. Så då fick dom hoppa en stutts serie! Duktiga flickorär det på detta läger! Imorgon är deras sista dag på lägret!
 
 
 

Hoppträning

I Måndags var det hoppträning för oss på Ranchen!

Denna gång var även pappa, Anders med oss på träningen med Korma! Anders har inte ridit mycket sedan Copper lämnade oss. Men Korma var pigg och glad som fick vara mamma ledig och få hoppa i stället och Anders gjorde ett bra jobb med henne!


För Adde och Vatine gick det bra som det oftast gör för dem två! 

Tilde lånade Summer även denna gång och det gick super för dem på denna hoppträning!

Stirling blir bara bättre och bättre för varje gång! Han är inte lika slarvig med sina framben som han har varit. Han börjar blir riktigt stark och musklad om sin kropp!
Stirling har även fått vinter skor med brodd och snösulla, redo för vintern som redan har kommit!

I Tisdags har jag varit och skott, sedan till stallet och ha ridlektioner resten av kvällen!

Idag blir det jobb på Luleå Hockey hela kvällen!


DressyrTräning

Idag var det dressyrträning hela förmiddagen!
 
Dock var det mindre kul att stiga upp och inse att det har snöat... sommardäck på bilen, blev att köra lugnt till stallet. Det är mysigt med snö, men den kom lite tidigt! Och mycket snö har det kommit.
 
Först ut idag blev Stirling som gjorde ett toppen pass idag. Man blir allt mer och mer kär i denna fina häst.
Han fick idag träna på förvända galopper, och oj vad han gör det bra, behåller sin lugna tackt och sammling! Jag måste bara lära mig att rida i all hans gång han har. Stirling har utvecklats väldigt mycket på ett år. Ännu är det inte ett år sedan han blev inriden! 
 
 
Sedan var det Adde och Vatine som red ett superbra pass. Gick ännu bättre för dem båda idag och hitta knapparna mycket fortare! Det blev mycket grund ridning för Vatine och Adde denna helg då Adde inte har ridit så länge. Men vilket jobb han gör och framsteg!
 
 
Efter Adde och Vatine var det jag och Jolene som hade ett pass som var väldigt roligt!
Vi jobbade på att få Jolene att jobba mer på sitt innre bakben, kom in i galoppsluta för att sedan gå in i en galopp piruett känsla. Jolene fick till några riktigt fina! Sedan tränade vi på förvända galoppen också! det är alltid lika roligt att jobba med fina lilla Jolene, så arbets glad häst hon är och gör allt sitt yttersta!
 
 
Sedan var det Tilde och Summer som var mycket mer avslappnad idag, båda två! Summer är en sådan fin tanthäst, trotts att hon just nu är väldigt omusklad så gör hon bra jobb!
 
 
hemma på Ranchen igen så blev det att sitta upp på Brookton som också gjort fram steg idag! Han och Adde travade och red utan att någon höll i honom! Fram steg, så nu kan vi snart börja rida ut med honom! 
 
 
Så här mycket snö har vi fått idag! 
 
 
 
 

DressyrTräning

Igår red jag för Gunilla med Spider och Jolene!
 
Båda två skötte sig bra och var väldigt fina. Spider jobbade på och har blivit starkare i sin galopp nu, men mycket jobb kvar med den. Han är sin fin!
 
Jolene fick jobba med galoppöppnor och galopp skänkelvikningar. Riktigt kul att jobba med denna häst, hon ger så mycket och älskar att jobba. Försköker göra allt bra!
 
Idag var det dressyrträning med Stirling som fick jobba på ordentligt! Tränade på galoppfattningarna och fick till dem riktigt bra, utan att han kastar sig in i dem!
 
 
Adde red sin första dressyrträning för Gunilla idag med Vatine! Han gjorde ett jättebra jobb och man blir så varm i själen av att se hur duktig han blir från gång till gång! Och att han tycker det är kul att hålla på med hästar! Adde och Vatine passar väldigt bra tillsammans och trivs med varandra! 
 
 
Tilde fick låna Summer till helgens Dressyrträning och idag var deras första pass. Tilde gjorde ett superbra jobb med Summer idag och det såg riktigt trevligt ut. Även här har vi en ryttare som utvecklas med stora steg! Kan säga att Summer inte är en helt lätt häst. Hon har väldigt dåligt självförtroende och blir väldigt het och springig i ridningen när hon inte känner sig säker hos ryttaren! 
 
 
 
 
 

Hoppträning

Igår var vi iväg på hoppträning med tre hästar från Ranchen.
 
Det blev:
Vatine och Andreas
Summer och Tilde
Stirling och Jag
som var iväg!
 
Tränade på gymanstik idag med 5 stutts, kavalleti och en tre kombination med galopp bommar framför hindrena. Var en bra övning för Stirling för att få ordning på sin benkordination som inte han har så bra koll på ibland! Han var superfin idag fast han tyckte att det blev ett jobbigt pass! Fick härliga språng i slutet med honom!
 
Adde och Vatine flöt på som att det inte var någonting. Vatine tyckte det var kul och Adde red riktigt bra!
 
Tilde fick kämpa lite att få Summer att slappna av till trav bommarna, men Tilde red henne riktigt bra och tog ett stort steg frammåt i sin ridning! Summer och Tilde trivs bra med varanndra!
 
Idag efter jobbet var jag till stallet och harvade ridbanan med Summer!
Sedan tog jag in Brookton (3-årig Morgan vallack som är hos mig för inridning) och tog på honom sadel för första gången! Adde har suttit på honom barbacka tidigare några gånger och det har gått framåt! Så idag blev det sadel och tränade honom att förstå bettet och skänklarna! Riktigt bra gick det!
 
 
Blir en bild på Spirit idag! e: Farceurs Austrian Spide u: Thorell's Shakira ue: Lyckänge Copper Coin!
 
 

Paulo Bastoskurs

Har ihelgen ridit för Paulo Bastos med Jolene!
 
Har varit en lärorik helg för oss båda två, mycket nytt att lära in oss och nya bra knep att jobba med för att få Jolene att jobba med ryggen och inte bara spänna upp sig! Hon har jobbat på bra båda dagarna och fått igenom ett bra jobb och fått igång hennes gångarter riktigt bra! Jolene har lätt för att sätta spänningar i sin gång och blir kort och tassig. Men vi fick henne att ta ut stegen bra och jobba under sig!
 
Det är riktigt roligt att rida för Paulo, han är väldigt duktig på att föklara vad han är ute efter med övningarna vi gjort och väldigt noga med att få hästen att jobba med egen balans!
 
 
 

JS Design

Har idag fått hämta mitt nya träns jag beställde igår! Blev lite häpen när det kom så fort, trodde det skulle ta ett par dagar iaf minns.. Men mycket nöjd blev jag över detta träns + så har jag tidigare beställt ett pannband från JS Design som jag har till detta träns på bilden!
 
Efter att Jolene fått vara fotomodel så red jag igenom henne en stund och tränade på lite trick! Hennes sitt kommando börjar sitta riktigt bra nu, hon är så duktig min stjärna till häst!
 
Adde håller på att fixa en pilbågsbana då han fick sug om att ställa upp på SM nästa år i beridetbågskytte! Så nu måste vi börja hård träna inför det också nu under vintern!
 
 

Tisdag

Hann med ganska mycket igår!
Började med jobb för kommunen till 15. Sedan vidare för att rida ett halvblod, sedan vidare för att rida en Quarter. Båda hästarna skötte sig bra och utvecklar sig framåt!

Sedan hämtade jag upp Alva då hon skulle få låna Jolene och fara på hoppträning i Grans Ridhus! Tilde fick låna Summer då Nobel har semester ett tag framöver. Sedan fick även Adde ta med sig Vatine och så fick Stirling få följa med!
 
Skickade hem en träningshäst innan vi skulle iväg med våra hästar!
 
Hoppträningen gick ganska bra för oss alla fyra. Alva har inte hoppat på ett tag men gjorde ett bra jobb tillsammans med Jolene. Summer har inte alla muskler på plats så Tilde gjorde ett bra jobb med henne! Stirling tyckte det var jobbigt med en serie, inte lätt att håla reda på alla benen man har! Men vi fick ett riktigt bra avslut!
 
Idag har jag haft lite lugnare dag!
Jobbat åt Kommunen till 15. Sedan for jag till Stallet, tog in Summer och gjorde henne iordning för att harva ridbanan fin! Sedan kom en ny elev som fick rida Farez och lära sig westernridningens konster! Ridit igenom Jolene med ett riktigt bra pass med henne. 
 
Vill inte riktigt klippa Jolene då vi ska ner med henne till Stockolm. En fux blir inte fin då. Hon har inte så mycket päls just nu så hon får sova inne tills vi ska fara för att vänja sig att stå i box i fler timmar! Sedan får vi se om jag måste klippa henne i alla fall!
 
 
 

Tornerspel's Clinic

Har varit full fart på Ranchen ihelgen. Vår första Tornerspel's Clinic har vi haft nu.
 
Det har varit superkul och alla deltagarna har varit hur duktiga som helst! Väldigt impad av alla.
 
på Lördagen fick dom träna på olika moment och vapen kontroll och säker hets tänk med att rida med vapen. Sedan på söndagen fick alla träna och testa på en skills bana Adde och jag kommit på! En simpel bana där man fick testa på alla olika vapnerna i olika moment! Måste få säga att alla var riktigt skickliga att hantera häst, vapen och olika moment sammtidigt, unga som nybörgare! 
 
Har haft en riktigt rolig helg och hoppas alla deltagarna och stacketryttarna har haft lika roligt som jag har haft det! Vi kommer att föröka göra om detta inom en snar framtid!
 
Men först ska jag ha en tre dagars kurs/ ridläger med önske mål vad man själv vill gör under tre dagar. Man kan blanda allt från Dressyr, Western, Trickträning/ Frihetsdressyr, hoppning... osv. bara låta önskemålen flöda! Detta kommer att vara tre dagar under höstlovet v.44 dagar har jag inte bestämt ännu!
Önske Anmälan skickas till: elisa_thorell92@hotmail.com
Om hösten fortsätter så här så blir den av!
 
Mona Lundgren på SpringStar
Andreas Törnberg på Princess
Elina Kämpeberg på sin häst Barman
Josefin Isaksson Wikström på Farez
 
Daniel Isaksson Wikström på SpringStar
Nancy Markström på Wibora
 

Veckan

Har varit en jobbar vecka i veckan! Har inte hunnit med så mycket annat än att träna träningshästarna, skohästar, jobba på Luleå Hockey, kommunen och städa upp inför helgen!
 
Vi har byggt på uteboxarna, nu är dem snart klara. Bild kommer!
 
Idag blev det premiär körning med min nya designade transport till boden för att hämta hem Star som är hos Roger och är lektionshäst till hans 10 veckors ridskola! Men behövde hem honom för helgen sedan ska han tillbaka i två veckor till innan han får komma hem igen!
 
 
Nu håller vi tummarna att det blir bra väder i morgon! Ska bli så spännande det här. Sveriges Radio Norrbotten kommer också att vara på plats imorgon!
 
 
 
 

RSS 2.0