Skogstur

Det blev en tur ut i skogen med Alva som red sin Kitty och Maria fick låna Wibora och så tog jag Romero!

En härlig o lite små busig ridtur blev det! En Romero tyckte det var väldigt kul att hoppa hinder!



Nu har en Cajsa kommit igen, sååå nu bli he IDOOOOOL o sen Lejonkungen! Även en Alva ska nog sova min säng... blir nog att sova på mattan då -.-' aja vad gör man inte för sina vänner <3 


(En söt Agnes på Lancelot idag :D)

Eller inte Alva for hem nu ;o



Torsdag!

Idag har det varit lite bättre väder!

Agnes har fått rida runt på Lancelot, och så ramlade hon av honom idag då de galopperade. Agnes har ju inte helt bra balans ännu, så de blev lite vingel o så drutta hon av. Men upp på hästryggar var hon igen o självförtroendet växte på henne :)



Sen var det valpkurs med Rune, som idag fick träna på någonting som han älskar...
Att använda nosen!
tränade på att slänga några godis framför honom, o han skulle söka rätt på dem.
Sen även att he fast köttbulls bitar i träden, för att de ska använda nosen i höjd.
Fick även söka rätt på ett föremål, det var de roligaste av övningarna tyckte Rune :)
De behövde inte hämta föremålet men Rune var duktig o hämtade den o gav den!

Senare var det tjejkvällen med Cajsa rästen av kvällen + så följde Cajsa hem o ville se en Disney film = Hitta Nemo ;)

Onsdag!

Ännu en dag där det bara ska regna...

Men som tur var så slutade det att regna senare under dagen, så då kom solen fram en stund innan det blev kvällen!

Var hoppträning idag med Jolene, o så fick även alva följa med denna dag o hoppa med Kitty + Så fick Joanna en tid (äger en Copper avkomma, Meija)

Så Ewa fick ha 3 Morgan hästar av 5 hästar i guppen :)

Jolene var veldigt duktigt o fin idag!


Filmade lite av dagens träning men dock så blev de inte så bra...

Vi tränade på klockan med bommar, och även att räkna galoppsprång med två hinder o avstånd 24m!


LuleåHockey

Idag kom en Alva tidigt, så vi hann ta en tur ut i skogen med Jolene o Kitty!

Precis innan Alva kom så hade De som äger Amadeus farit hem med honom, så nu håller vi tummarna att det kommer gå bra för Minna o att de kommer att ha många roliga år tillsammans :)


(Minna och Amadeus)

Det kommer att kännas tomt på gården nu utan våran fina Amadeus!

Agnes ville rida så hon hämtade in lille Lancelot o sadlade honom, o red runt. Vad lille Agnes har blivit duktigt, fått bra balans o allt!



Senare kom Anna, Janne o en ny tjej som heter Sara o red!
Anna fick rida Romero. De var ett super par tillsammans! Janne fick ta gammlingen Wibora o så Sara som nästan aldrig har ridit själv o var lite rädd fick rida snälla Star!

Blev även en tur ut i skogen efter med Linn på Star o så tog jag Prästen! :)

Hann se halva 2:a perioden i 3: dje preioden av kvällens hemma match! Vilket ledde till 3 poäng till Luleå <3 när det var 4 minuter kvar av matchen fick vårat bästa lag in 2 mål inom de sista minutrarna av period 3!
Blev att stanna hemma idag då jag fortfarande inte kan gå ordentligt men det blir bättre iaf!

Happy Face

Känner mig så lycklig just nu...

Solen har varit framme hela dagen idag, ridbanan har börjat att torka upp. Super väder att kunna göra annat än att sitta innen o sura o ha så ***** ONT!!!

Iaf så blev det en super trevlig kväll igår, då Cajsa kom o hämta upp mig sedan våldgästade vi Bella bus o Sebbe som inte släppte in oss  först...
Men vi lyckades få ut dem med o sno med dem till staden o strosa runt lite o ha trevligt!

Agnes fick ut mig en stund idag, hon ville rida Lancelot. Så då var det bara att sadla på honom o så fick dom träna på slalom o kavaletti idag! Hon fick även pröva på att rida kavaletti i trav o galopp som gick super. Agnes som är 4år nu har börjat att få väldigt bra balans :)



Nu har man tagit lite "knark" så man förhoppningsvis kommer att kuna sova lite bra iaf!


Kryckor...

Jaha, då var det helg o en regnfri dag, o nästan så solen vill titta fram men ikke!

Denna dag kan man säga att det inte började så bra... En tant Kittan släppte ut Copper ur sin hage nu på
förmiddagen! Mycket kul var det. Man hörde en jordbävning utan för öppna dörren såg 11hästar springa från gården! Jag ropa fast 6st som sanna upp o sprang till mig. titta i Coppers hage, ingen Copper! Vad kul 2 valacker 2 ston o en hingt springer lösa!
Hoppade in i bilen o mötte 5 hästar som var på väg hem igen! hoppad ut ur bilden o alla kom fram till mig! Tur man har så pass bra kontakt med hästarna som man har! Copper var inte alls hinst blockad! Så då var det bara att traska hem med hästarna igen, ingen skaddad som tur var!

Men dock när jag skulle he in hästarna i hagen så försökte en häst gå ut igen, o lyckades vrida knät på nå sätt o ingen ovlanlig vridning, men nu e det svullet o kan inte gå ordenligt på det igen! -.-' (det är mitt knä som jag har ett korsband av som bråkar med mig!) Det far ur led väldigt lätt för mig! Blir ett besök hos ortopeden någon dag så jag får detta lagat innan jag blir tokig!!!
Blir att hoppa runt på kryckor nu tills jag kan gå ordentligt på benet!

Så idag blir det ingen ridning för mej bara för att det inte regnar för engångs skull...!

Blir att se Hockey matchen i kväll iaf! :)

Måndag

Blev att stiga upp kl.8 idag och fara till Munksund skola o jobba!

När jag kom hem så kom en tjej som heter Maria som ville rida idag. Det blev en barbacka tur med två Crullisar.


'Prästen', en mkt trevlig fin tjej som bara är riden ca 10ggr nu.

Sen kom Agnes o Hennes o ville rida, så Agnes fick ta in sin Lancelot och göra honom iordning med hjälp av mig då! Sen red Agnes runt själv en stund med Lancelot! En doktigt flicka har lille Agnes blivit :)



Sen så kom Alva o ville rida lektion. Hon ville träna på markarbete, så då fixade jag en liten ban som hon kunde träna på. Det gick riktigt bra för henne idag, en lyhör o väldigt lugn Kitty var det! Kul att se hur de utveklas varje gång :)

En bild från gårdagens ridning på ängen! Vackra flickoranmina <3

Sen diräkt efter att Alva ridit klart så var det bara ut med nästa gäng som skulle rida. Mor och hennes dotter som har börjat att rida här! Dottern har bara blivir ledd några ggr på häst ryggen innan hon börja rida hos oss. Idag var andra gången hon red här, och hon har fått galoppera lite. En mycket lycklig tjej som har viljan! Kul att se :)

Nu är hästarna nattade o klara, blir jobb imorgon bitti igen!

Maratonvagn

Vaknade av att en häst frusta, steg upp o kålla ut. Där ser man Copper dra harven o gör ridbanan fin med pappa på efterkälken ;)

Idag så har ja o Alva tagit lite bilder på mig o Jolene med hundarna som jag skulle skicka till Runes uppfödare senare! Tog även bilder på Alva o Kitty när dom red lite på ängen!




Blev även att rida henne en liten stund, en riktigt fin häst var Jolene...

...Även så var fröken Jolene lite busig allt ;))

Senare så kom det några som ville titta Romero (som är till salu!) Så då var det bara att vara trevlig o surrapå som man kan vara bra på!
Samma veva som kom även Amadeus ägare som skulle rida honom idag!
Man ser värkligen vad mycket det har hänt med Minna men även Amadeus, vad fina dom börjar att bli tsm. riktigt kul att se :) Och de ser ut att trivas så bra med varrandra! Snart kommer de att ta hem amadeus till boden! De kommer att ha många roliga år till sammans!



Senare på Kvällen så har Korma fått komma upp i sin status lite högre, då hon har fått låna Copper's maratonsele, och då maratonvagnen!
Hon var lite spänd i början i den nya vagnen. Men har man aldrig dragit den tidigare så måste man ju få se vad det är man har bakom sig!
Det gick riktigt bra sen efter ett tag när hon hade kommit in i vagnen! Hon tycker verkligen att det är kul att dra vagn! :)




Bowlingkväll

igår var Jag, Cajsa, Alva, Jocke, Cassandra o Oskar o åt på Golden sen bar det av te bowlinghallen o spela lite bowling. Man var medel dålig första omgången, andra gick bättre men tredje gick då åt ****** men aja kan skylla på att man bara har spelat bowling en gång tidigare i sitt liv för två år sedan!



tidigare under dagen så har jag o Cajsa varit ut på en tur med gammelhästarna. härligt var det tyckte Farez o Wibora!

Sen kom Alva o en tjej som följde med henne, då blev det en tur ut iskogen med Kitty, Star o Prästen!
Har även Logerat en fin liten Amadeus!

Bilder från England!

Heheh, man hittade ju lite bilder från Engalnd resan i mobilen, blev bara tvungen att lägga upp dem!

Så här såg man ut efter att ha ridit på ett galet Fullblod som inte var riden på över ett år o sen var bara ny inriden när jag fick sitta upp! Tydligen gick hon inte att longera överhuvvutaget, så de tyckte att det vara bara för mej att hoppa upp då hon tydligen blev lugnare då... aja upp gick bra o så red jag runt lite, det gick bra. sen kom de en traktor och så bar det av... En häst som inte tog betten insåg jag då jag tog i ena tygeln för att stoppa henne. Det var som att dra ett snöra som satt fast i en vägg! aja, av ville jag då det inte e allt för kul att sitta på en okontaktbar häst, så jag slängde mig av... öhm ja rätt in i staketet där det var tre brödor på höjd med ca. 40 cm mellan rum, där for jag mellen och slutade med att mina ben såg ut så här...


Insidan av höger lår o insidan av höger vad! :)


åvanpå Höger vad o åvanpå vänster lår


Och så har vi då mitt fina vänster knä :)

Okej nu har ni fått se så himla vackra bilder så tänkte ladda upp lite andra bilder från den underbara naturen!


Sen har vi min bästa vän Duvaunge, det var två duvungar som ramlat ur boet i en av hingstarnas boxar. Den en var klok o var rädd o tryckte i hörnet medans den anra var väldigt nyfiken på mej o gick med bestämda steg fram. Jag böjde mig ner o la fram armen o där hoppade det upp en liten duva :D





När ska det GE sig???

Börjar seriöst att bli jävligt irri på all detta satans regn som kommer...

aja, har inte velat gå ut någonting i dag då det bara öst ner mellan varven...

Vi har ialla fall tagit hem hästarna till vinter hagen. En väldigt trög Star hittade inte grinder där jag stod o alla de andra hästarna gick. Så han lekte truck o mejde ner två hagar... mycket kul dära Star -.-'

Sedan vid fyra som Alva sa eller kl fem då hon kom så tog vi in systrarna bus o for ut en sväng iskogen medans det var uppehåll... dock så kom det en regnskur på oss!



Det är inte bara lite vatten ute iskogen nu. Men kulär det, bara att rejsa så de stänker :) roligast är det!


Och så gjorde vi klart istallet för att ta in stackars blötdjuren våra o ge hö till dom som sover ute!

Ska nog ta o se film o försöka sova nu då det blir att stiga upp tidigt, hinna ta ut hästrna o ge alla mat o vatten, mocka stallet sen duscha sen halv nio iväg för att jobba i nå skolkök sen vid två vidare till Luleå o jobba vidare i resturanden o se lite hockey imellanåt! jobba i 12 timmar blir fint för plånkan!


Tandemridning

Det är två år sedan jag prövade på tandemridning. Jag tästade det kvällen innan vi hade öppet hus för morganhästensDag!
Så det var andra gången jag gjorde detta, våran komunikation o samspel fungernade kanske inte HELT perfa. Men kul hade vi!

Blev värkligen sugen på att börja tränna upp detta ordentligt o få det att se synggt ut! Det är så himla kul med tendemridningen :D

 
Lille Farez o Jolene 3år<3

Korma drar Vagn

Hitta en film från andra gången som Korma drar vagnen, här var hon väldigt vinglig o inte helt säker på sin sak som hon är nu! Vad det kan hända mycket då hon bara ha fått dra några gången till :)



Regn o Rusck

Idag har det värkligen regnat HELA dagen, så jävla tråkigt väder det kan vara...

Har iaf nu städdat ordentligt i mitt rum. Dammtårkat o rensat i gaderoben o fixat o donat... nu behöv man inte skämmas ifall de skulle komma folk in i rummet!!

Sen har jag bara degat, de är så himla blött ute så hästarna har inte fått göra så mkt idag.

Ialla fall så kom Alva till kvällen för att pissla med sin häst. Fick ut mej o köra Korma så hon fick ha Kitty i tåg efter!
 En super fin Korma som låg fint i selen o tog försig ordenligt med stegen! En väldigt busig Kitty i tåg bakom, hittade på de ena o de andra med skutt o stegringar o man vet vad... aja de tur att endel tycker en sådan här tråkig dag kan vara kul!


Dagens finfina outfit ;)


Prövat NyTränset

Blev kidnappad av Cajsa igår kväll så hon körde hem mig sen idag. Var tvungen att komma hem innan ett då en elev skulle komma.

Vi mötte henne efter vägen mellan Hortlax o Blåsmar, så jag hann hem o byta om! Hon ville fara ut en sväng iskogen då det ändå var så pass fint väder idag, som det nu inte har varit på ett bra tag... Star o Prästen fick bli de som fick sig en sväng i skogen idag. Härlig var det!

Sen när vi har skickat hem gubbarna som varit på kurs här på gården sedan igår så tog jag hem lille Jolene. Hon blev riden på ridbanan o fick ha sitt nya träns! Blev att träna på Öppnor o slutor för att mjuka upp henne o få igång bakacktiviteterna mer! Hon var väldigt fin för att ha vilat en vecka, då hon e  i en växtperiod igen! Och hon fungerade super i sitt nya bett o var så fin i det nya tränset! Agnes fick skritta av henne sen :)





Sen så måste man ju få Grattulera en sötsak som heter Alva idag :) <3

Hööks + IKEA

Jag o Alva o hennes mamma var till Haparanda igår fram o tillbaka.



Vårat första stopp var Hööks, väldig o ordning var de där på vissa saker... men jag hittade ett Dressyrträns som skulle köpas + Bett o Tyglar till det! Den var det några Boots som också skulle investeras + en grimma o två grimmskaft. Fyndade ett par gummistövlar för ett väldigt bra pris.
Skulle sköpa Dressyr ridstövllar med, men när jag skulle betala alla grejjor så frågade hon i kassan om JAG hadde hittat den andra skon!?
- vadå, ska kunden söka rätt på paret?
- Ja, men jag kan gå o se efter om jag hitar den!
Hon kom tillbaka efter ett bra tag utan sko...
- Förra kunden som köpte dessa skor måste ha tagit fel storlek?
- jaha, så ni skyller på kunden nu också. De e ju sörvis!!!
- Men jag får väl ta o beställa skon istället då, då vet jag att jag får ett par iaf...
Jag fick tillbaka mina pängar för skon o ingen sko, bara irriterad på tröga försäljare som skyller på kunden att dom tagit fel...!?

Sen blev det iaf IKEA. Hittade ganska fort allt de jag ville ha + så råkade jag köra in i en tant då ALva åkte på vagnen... Oops, en syr tant blängde på oss. - ALVA... - ELISA... x)) gulligt!!

Efter IKEA besöket blev det MAX för mig o Alva. Friscomål med smäääältost *jammi*
Men först skulle vi springa över vägen... Alva kuta jag vänta då de kom en långtradare som garva åt oss, tittade på mej o pekade på Alva o svängde in mot kanten där hon stod o garva... hehe busigt!!

När vi kom hem till Pite igen så satte vi upp allt som investerades från IKEA till sadelkammaren + allt annat som köptes från Hööks!


lampan i fönstret + så ser man de vita bootsen som blev investerat!


2st förvaringar där man kan stoppa in benlindor o skydd!


Byxhängare så man kan hänga upp schabraken!

Sen var det bara att ta sig in till Pitestaden för att se Bio med Cajsa's hemliga vän soom jag äntligen skulle få veta vem de var... jahapp, vad fick man se!? Joo, bara morschan hennes...! Liiite besviken blev man bara, men lika trevligt för det!
Blev att se Jägarna 2 som inte alls var tokig. Fick ett skrattattack, då man hade räknat ut med lilltån att något kommer att hoppa fram. Hela salongen drog efter andan jag bröt ut i garv!!

Tur i skogen!

Har skrubbat rent i boxarna idag o laggt in ny spån, så boxarna e nu fina!

Sen har Per fixat elen klart, det ska bara in element så fort pappa fixat dem så e det klart i sadelkammaren + så ska jag fixa upp med alla schabraken!

Blev en härlig tur barbacka med Copper i skogen idag, det tyckte han var härligt. Få springa av sig ordentligt o sen hoppa lite hinder med!


*...Man ser ju inte skogen för alla träden...*

Alva kom för att leka med sin nya häst Kitty. Idag blev det longerings träning för Alva, hann bara hjälpa henne en liten stund innan vi skulle in till staden o helghandla!

När jag kom hem så blev det longering med Romero, mycket träning på galoppfattningarna där han är ganska svag just nu! Han fick till några riktigt bra fattningar!

Nu ska man se en film sen imorgon blir det Haparanda med Alva. Hööks o Ikea ska få fint besök av några Pitebor!
Sen kl.21.00 börjar 'Jägarna 2' som jag ska se med Cajsa o en 'hemlig' persion som Katjjekaj VÄGRAR att berätta vem de e. Så en väldigt nyfiken Elisa...!!

Valpkurs

Smulan och Prillan har fått trimmade fötter nu med.
Det var första gången som jag hölpå uti benen på henne, men hon skötte sig väldigt bra. Och med tanken på att ingen har gjort något med hennes hovar på 2år så var de väldigt fina, behövde bara räta till lite gran men inte mkt att klippa ner!

Sen kl.18.00 var det valpkurs för mig o Rune. Idag var första lektionen så de var bara en promenad runt anläggningen sen lite information o precentationer av varandra!



En duktig liten Rune som sköter sig! :)

Vild Kattunge

Har ridit lille Amadeus idag, han var lite på o spänd ibörjan av passet men efter lite galopparbete så blev han väldigt avslappnad, mjuk o väntade i sina steg!

Sen hade morbrorPer kommit som hjälper oss att fixa med elen inne i stallet, så nu e det inte långt kvar tills vi kan se i mörkret igen o inte behöva gå med ficklampa ;)

Blev att fixa Romeros fötter, och sen rida igenom honom!

Mamma ropade på mej då jag precis tog ut Romero för att spola av honom... Kom fort ska du få se!
Våran katt Ellen som blev vilsen i sitt liv efter sin syster Elsa's död hade gömt en kattunge för oss i våran lilla lekstuga som är föråd just nu!
Knasiga katt som inte kan föda kattungarna inne som hon gjorde tidigare... aja, vi hittade en röd 8-9veckor gammal kattunge som var förvildad.
Den skrek, klöste o bet mej av rädsla. När jag fick fasst det så lindade jag in den i en handduk o tog in Ellen o kattungen till en bur, där dom e just nu tills vi fått den lite tamare! :)
Men Ellen har fått sjunga på sin sista vers. Vi har tidigare tänkt att ta bort henne då hon hoppar på hundarna o katterna från ingenstans!


Knasiga kattmamma Ellen, o en skärry bäbis!


Han e ganska söt, men väldigt rädd :o

Hoppträning

Inte varit helt roligt väder idag, bara ett trist höstväder med regn o blåstt!

Har fixat hovarna på Amadeus o Lancelot idag, och igår fixade jag till Star o Prästens hovar!
Sen har jag bara varit duktig flicka o städat i mitt rum lite grann o i huset!

Hade hoppträning idag. Denna gång fick Copper följa med, en väldigt glad häst som låg på lite ibörjan, men komigång väldigt bra efter ett par språng! Vilken fin häst han var idag! Mjuk, lydig o väldigt elastisk i sina språng!


bild från rikset 2011, Vetlanda

Vi tränade på en gymnastik bana, där vi hoppade en serie med tre stuts, et galoppsprång till en oxer, vidare till ett räcke med 4galp.språng till höger vidare till räcket på vänster sida o tillbaka på med 5galp.språng serien bakifrån.



En VÄLDIGT fin skiss på våran övning idag! :)

Hästfocus

Har köpt senaste tidningen Hästfocus där vi är med i en artikel om Problemlösning!




Krullis Tur

Har haft lektion med en far o hans dotter som nu ridit för mej i 3år. Blev gammlingarna som fick tahand om dem. Blev en barbacka tur sen med min andra elev som vill träna upp sin balans så, Star o Prästen blev glada att få komma ut.

Har inte ridit Prästen under hella denna sommar. Hon var ganska ny inriden innan sommaren med, men inga bekymmer var det!


Prästen, Korma o Prillan


Körtur i skogen

Korma fick dra vagnen idag. Hon har inte gjort det nu på 3-4 veckor, men inga problem var det! Bara att köra iväg och en glad häst som älskar att dra vagn!

Alva ville ha med sig sin tant Kittan, så då fick hon gå på släp efter Korma! :)



Har även fixat o donat med designen idag, o tänkte be lille Avla om hjälp när hon ändå var här men då kunde hon bara vara en stund!!

Blogg Design

Alva har hjälp mig att få lite ordning på min Design idag. Så nu är den lite bättre, men har lite små fix att göra fortfarande. Sen hade jag även fixat en fråge sida, där ni kan ställa frågor till mig, men då lyckades man fifla bort det... men Alen kommer imorgon o får hjälpa mig att fixa till det igen ;o

aja, har iaf ridit en fin liten Amadeus idag på ridbanan. Han känndes riktigt fin idag, och hans galopp har blivit sååå mycket starkare nu, när jag ger honom långa tyglar så söker han sig neråt och blir ännu rundare o finar, men även så behåller han den lugngna tackten utan att forstra iväg som han gjorde förut när man gav honom långa tyglar!



Sen blev det även en tur ut i skogen, barbacka o hacket med Copper. Det tyckte han var härligt. Vi var även ner i nå vatten o på väg upp igen så stod det ett hinder som vi tog ett skutt över. Copper tyckte det var väldigt kul och tog inte ett litet skutt utan ett mer bamse skutt o efteråt fortsatten han små hoppa x) söta lille hästen!




Dag 2

Var på dressyrträning även idag.
Copper var superfin idag, började med lite piaff/ passage träning, där han var väligt gymnastiskt o bra rytm o steg!


Sen tränade vi på skänkelvikningar och slutor, där han togför sig bra med steget o var väldigt mjuk! En super fin kille var han idag!
Tränade även på den samlade galoppet mot piruetten som ska komma snart, tycker Gunilla då hans piaff o passage är så fina! :)





Dressyr Träning

Idag har det varit Gunilla träning med Copper,

Han känndes riktigt fin i traven o skänkelvikningarna. men han sattfast lite i sin högergalopp.
Men allt annat satt super, galoppskänkelvikningar o förvända galoppen!
Dock var min egna koncentration inte i helt topp, tror de en liten feber som spökar har kännt mig hängig hela dagen ;o

Få se då om han är ännu finare imorron, som han brukar vara!





Amadeus

Byggnationen i stallet är fortfarande igång, men nu e sadelkammaren i stortsätt helt klart fortfarande lite små saker som måste sättas upp. Sen har vi även hunnit att få klart täckeshörnan, o nu e de foderkammaren som ska göras klart o elen ska åxå fixas!!

Har ridit dressyr på Amadeus idag o bad mamma ta lite bilder då vi red! En super fin ponny var han idag!





RSS 2.0