Nya grejjor

Har fått hem min plastrong och kavaj nu, såååå grymt nöjd med dem. Kavajen var snyggare än vad jag trode att den skulle vara, nöjd tjej.

Hoppträning

Har varit en dag med mycket att göra. En härlig galopptur med praktikanten(Elin) på Jolene och Romero, sen blev det att longera Lillan med inspänning. Gick super i slutet då hon började att jobba på riktigt bra och började se ut som en häst och jobbade på bra genom kroppen. Longerade även Zafrina.
Sen blev det att ta in Farez och göra han klar för en liten dressyrtävling med Olivia på Grans. Det gick bra för dem, Olivia var bara lite för nervös men ska vara nöjd ändå!!
Hem och byta häst för hoppträning på Grans.
Var banhoppning idag och dom hoppade något som kallas för huset, så klart ska det alltid vara det roligaste bara för att jag inte är med...(tänkte vila från hoppningen då jag ska rida 3 dressyrpass i helgen). Det gick bra för Anders, Alva och Joanna. Morganhäst gänget.
stolt Alva med sin häst i sin nya sadel och schabrak.
Joanna och Meija
Alva och Kitty
Anders och Copper
Söt Rune sitter så fint och ser på hoppningen :)

sola och bada i pina colada

Vilken härlig dag det hasr varit idag, strålande sol och allt.
Har haft tre tjejer från luleå som har ridit lekton på Farez, Jolene och Korma. nöjda hästar och ryttarinnor. Även Lillans ägare var på besök idag för att se om hästen sköter sig ;) Idag var hon riktigt snäll i tömarna gick som en klocka, så snart blir det att hoppa upp och rida på liltösen!
Hann ta en pn innan iddagen, så trött var tydligen jag.. har haft fullt upp denna helg kan jag säga!
Har även kommit ännu en tränings häst nu till oss, börjar bli mycket hästar nu. Har 15 hästar nu ;o
ska på besiktning i morgon så får se om jag har skött mej eller inte med benet...

Torsdag

hum, inte gjort så mkt idag ändå har man varit upptagen.
Har städat lite i huset som vanligt, sen hållt lektion med Shakira's nya ägare.
In en snabbis till stan för att hämta en bil och Delfie(våran tik som vari i löpen)hos mormor och morfar, sen varit och handla lite mat för dagen. Träffade även min gympalärare jag hade när jag gick på Grans!
Hem och ha Olivia i lektion och sen kom det fler elever.
ja det var mycket intressant blogginlägg idag, som vanligt kanske!
så här söta är våra kalvar och lill ninisen :) Rut o Knut + Ninis

Hoppträning

Har fått vara med på hoppträningen själv idag och inte stått på marken.
Känns skönt att vara tillbaka igen och få börja rida ordenligt, men måste fortfarande tänka på att ta det lugnt, men det kändes väldigt bra ändå idag så! Brukade få ont i knät förut men nu kändes de ingenting!
En super fin Jolene var det och tyckte det var kul att få hoppa med!
var lite lydnads träning idag. började med hindret på långsidan i vänstervarv och tog sen diräkt hindret på kortsidan sen ner till komdinationen med 3 galoppsprong! sen vände vi på steken och började med kombinationen!
jag och Jolene. tog det lugnt och hoppade inte så stora hinder idag!
Alva och Kitty!
Anders och Copper!
Har även tränat uppställning med jolene idag då jag väntade på att klippmaskinsbatteriet skulle ladda klart. Bara få henne att stretcha nått steg till så blir det fint de där :)

Ny häst i flocken

Blev att släppa in Lillan till stora flocken idag. 12hästar blev nu 13.
Det var inga problem, så cool och lugn flock vi har, så stabil. Blev inte en massa spring, utan de föste bara ut Donna i ljupsnön ett tag för att hon skulle veta sin plats. Hon kom in och var lite stöddig och då får man vara utanför ett tag. Sen hämtar dom upp henne och låter hon komma in bara hon sköter sig!
hehe, ja nog e dom söta allt!

Beställning

Har nu beställt en ny kavaj för dressyren! Det är en Softshell tävlngskavaj.

tyckte den var rätt snygg, bra pris var det iaf!

Nu vill jag bara ha lite hjälp att välja mellan dessa plastronger:
Nr1
Nr2

vilken av dessa två tycker ni?? ;o

Hoppträning

Dagens hoppträning gick super för alla idag, såg riktigt bra ut!
Dagens träning var mjölksyreträning, få upp pulsen lite, mycket kavalleti träning i början och lite stutts, sen blev det en serie på 4 hinder med ett galoppsprång emellan på ena långsidan på den andra stutts med tre hinder. Såg riktigt kul ut, men snart så kommer jag med få hoppa ska bli kul, lääängtar så jag dör snart efter att få börja rida ordentligt igen!!
snygga killarna, redo för kvällens hoppträning... eller vad seger du Copper?!
Anders och Copper Coin
Olivia och Farez
Joanna och Meija(Copper avkomma)
Blir en lååång arbets dag för mej i morgon. från 07.00 - 22.00 :) go'natt

Donna

Idag har vi varit till Persön och hämtat ett 4årig hollänskt halvblod som jag ska rida in och senare göra kvaliten med. Så nu har jag 3 hästar jag ska visa på 3års test, då en ska visas för kvaliten då. Ska bli kul, men har det jag har att göra den dagen dock ;)
Donna och Linnéa :)

uppdatering

oops, har inte hunnit med att blogg nu på några dagar ser jag ;o
aja, i fredags hade jag finnt besök av en Elin, vi for ut på en härlig ritur i det nästan fina vädret. Härlig var det att bara ta det lugnt i skogne någon gång med..
Senare på kvällen blev det att träffa lite trevligt folk :)
I lördags var vi och lasttränade ett stort halvblod i Böle, som tillslut ville gå in med huvudet. Hoppas nu det går bra framöver med lastträningen för dem !!
Sen på kvällen så var det att träffa lite er trevliga brudar och en trevlig kväll blev det !!
söta flickor, snyggaste minen då telefon inte ville ta någon bild..

Tisdag

Jaha, har inte hänt så mycket idag och har värkligen inte årka blogg och gör det knapp nu... min förkylning och feber ligger i än, har ont i hela min kropp, topp till tå! Men har ialla fall varit hos gymnasten idag och styrketränat benet, härlig, härligt var det. Sen har jag bara sett en massa filmer och slöat sig, känns bra det. Som att man aldrig gjort annat nu de senaste veckorna typ!!
tre söta labbar i alla färger; Gul(Rune), svart(Rasmus) och brun(Doris)

Inkallning

Har tränat lite inkallning med Jolene idag, grymt fin häst jag har. Hon kan få en lycklig. Ska nu bara träna upp tempot på det och även så ska jag kunna gömma mej och hon hitta !! får se om det kommer gå. Rune ville också vara med och träna inkallning så han satt så sbällt brevid henne och väntade på kommandot för att få komma ;) Det kan man göra något roligt av med :D
Råka dock filma på sidan då de va så kallt ;o


Eskimå

Jag och Alvster var ut på en grymt härlig, kyllig ridtur på 2 timmar. Oops!
Blev att ta Kallfors sträckan på 7km sen vidare mot Hemingsmark för att komma till blåsmark på 1mil. Så samman lagt red vi 17km i -26 grader. Men det var härligt började bara att frysa den sista biten då man viste att snaaart var man hemma i värmen igen..
Japp, två söta eskiåer ska ut på en ridtur i 2012's istid... hästarna var inte fux eller bruna när vi var hemma igen, fick två nya skimmlar till stallet, söta och helt underbara sådanna :)

Torsdag

Har varit ut och träna Jolene även idag, fast det var -20 grader ute. Kallt!!
Men Jolene var super fin idag, så duktig. Alltid kul att träna en häst som tycker det är kul med nya saker att lära sig, så lätt lärda då och pissitiva till arbete!
en underbar känsla, och en vacker häst
så duktig flicka man har !!
Blir snart att fara in till luletown och shoppa med Cajsa, sen blir det nog att dra med henne på hockey, ååh vad jag har längtat att få stå på ståläktaren och vråla :D

Hoppträning

Var ju hoppträning ikväll för Alva, Olivia och pappa.
Det var banhoppning idag så det tyckte Kitty och Copper var kul, som älskar att hoppa många hinder efter varann. Flickorna bus (Alva och Olivia) skötte sig bra, dom fick kämpa på bra. an ser gång för gång vad Alva och Kitty utväcklas tillsaans de börjar hitta varnadra allt er nu, kul att se att dom börjar konna arbeta tillsaans och inte mot varann.
Gick även bra för pappa och Copper.
Alva och Kitty
Anders och Copper
Olivia och Farez

woderful Horse

Har varit hos Gymnasten och börjat tränat knät mer ordenligt nu. Grymt taggad på att koma igång nu, kändes riktigt bra. Ska nu fara dit två gånger i veckan, sen när jag får träna ännu mer 5ggr i veckan :D lycklig flicka nu !!
Sen när jag kom hem så ville jag börja träna Jolene inför sommaren på Wester Farm, då jag har lite planer för showen jag ska ha med Jolene. Så ska träna in lite nya trix. Idag blev det att träna lite på hennes sittning, dock har hon kunnat det väldigt bra för några årsedan, med då hon har växt så mycket har hon tyckt det var obehagligt så jag har inte tränat det nu på två år. Nu när hon är starkare så tänkte jag att jag skulle prova och få henne att komma igång med det igen. Inga bekymer med det, när hon kände att det inte togemot så kom hon ihåg det, nu ska det bara finslipas och få henne att stanna kvar fast jag lämnar hennes sida!!
Så kul det ska bli sen får jag bara se hur jag ska få fram lite stegringar på en häst som aldrig stegrar...
hösten -09

RSS 2.0