Byggande!

Har nu rivit o byggt, målat o knåpat i stallet!

Håller på att bygga om sadelkammaren, o ska fixa en foderkammare och täckaes hörna. Sen i Lördags har vi hålt på att riva o bygga i sadelkammaren. Nu e den snaaart klar, bara finlir kvar men de e fort gjort, måste dock ha ett litet uppehåll då jag ska iväg ett tag ;)


Dag 2 (rivning av väg o nu sätta upp en ny vägg. var inte de lättaste då de inte finns en rak vinkel!!)


Dag 3 (Mer rivning o satt upp klart väggar och smörjarbordet! o utbyggnaden till selhörnan!!)


Dag 4 (Målat, satt upp gipsskivor uppe i tacket o tagit in en garderob!)


Dag 5 (Målat lite mer, börja sätta upp inredningen o hängare!!)Dag 6 (nästan helt klart bara några tränshängare som ska upp o shabrak hängare osv. men blir då ett litet uppehåll!! Men nu börjar de bli riktigt fint!)

Hoppträning

Har varit på hoppträning i dag med Jolene.
Hon gick super fin idag riktigt fin flicka var hon.Har även ridit en väldigt fin Amadeus på morgonen sen så kom Alva efter skolan o red Kitty o jag wibora ut en sväng i skogen ;)

V. besiktning

Nu har kitty blivit vetirinärbesiktat utan anmärkningar alls, en finfin häst tyckte veterinären.

Så nu har vi fått sålt Kitty, känns skönt att sälja henne till Alva som har varit hos oss sen hon var 6år, + så kommer hon att vara uppstallad hos oss så vi kan hjälpa henne till en början :)Resan Hem...

Hemresan startade lätt och bra, vi stannade först hos Gustav, 2mil från platsen vi var o tävlade på! sen dagen efter fortsatte vi vidare upp mot skinnskatteberg till Anneli på Näsudden, vilade upp oss där en natt. På förmiddagen for vi vidare uppåt, tanken var att vi skulle hem...

Vi stannade för att tanka o ge Rune (en valp jag kommer att berätta mer om sen...) lite mat och rasta! Detta gjorde vi stax innan Gävle. Sen hade vi tänkt stanna på Hagsta för att äta lite men när det var 2km kvar ditt så hörde vi en en smäll o det pöss, elen slutade fungera o bromsarna slog i...

Vi hann få bussen på sidan av vägen, kållade bak o såg ljus grå rök, kållade fram o de kom svart rök, in i hytten. Vi kastade oss ut och jag vände mig om och såg hur de bommlade upp eld mellan hytten o skåpet från motorn...

Paniken att få elden att släckas, pappa hade en lite prandsläckare som hjälpte 2sek sen bolmmade de upp mer eld. Det kom en drös med folk, lastbilsshaffisar med släckare, vi o en massa andra försökta få upp baklemmen...

Vi fick inte upp den, man började få upp bilder i huvudet att se sina hästar brinna upp... Det kom en smart gubbe som viste vad han gjorde o sökte rätt på vart man kunde kapa lös hydralslangen o lukan föll ner... vilken lättnad!!

Vi ville inte ta ut hästarna i onödan ut på E4an, vi hade fått elden att släckas tills brandbilen kom, då vi fick få ner hytten så brandmännen kunde spruta mer motorn ordentligt...

Tur man har så coola hästar som tittar ut mot trafiken o käkar lite hö, de började att släppa förbi trafiken när allt var under kontroll och vi väntade på en som bodde 5km från platsen med stall där vi kunde ställa hästarna. Försöke ordna upp allt tjaffs. Runa blev jättetrött så han somnade på två tjocktröjor som vi la ut till honom på sidan av vägen. Där låg han o sov väldigt hårt! Sen väntade vi bara på snällaste Anneli som fick åka 20mil o hämta hem oss till henne igen. Vi tömde ur våran buss som blev stäld på scaniac i Gävle från alla våra häst grejjor... inte bara en häst pryl var det!

Det hände vid 1tiden och vi var inte framme hos Anneli igen förän vid 22tiden!

Morfar kom ner mot onsdag kväll med en transport... vi viste inte om vi skulle få med alla våra grejjer, men med mycket piller o packande så fick vi med oss alla grejjer, fanns inte mkt plats kvar till oss eller hästar!! men hem tog vi oss denna gång iaf :)

Den långa helgen

Nu har våran helg varit, den har varit helt okej med relativt bra placeringar med båda hästarna!

Jolene har skött sig helt super hela helgen, Copper har varit lite på tårna o stressad :/ uppstallningarna var inte så bra. men har har ändå varit fin häst!

Torsdag, Löshoppning:
Jolene fick löshoppas på torsdagen, o hon hoppade hur fint o bra som helst!
Sen gjorde vi en liten uppvisning på kvällen för att de ville se vad jag o Jolene har gjort hela sommaren!Fredagen, Dressyr, körning o hunterpleasure:
Då var det dressyr och fick bra med % poäng med båda hästarna som var riktigt fina :)
I körningen så hade vi en vagn som Copper inte riktigt var nöjd med, han skötte sig så gått han kunde men de gick ändå väldigt bra. I huntern så var Copper lite väl pigg då de va en del andra som var på tårna xD

Lördag, Trail, western, hoppning:
I Trailen skötte sig Jolene super, hon var lite späng men hon gjorde allt ändå fast lite tvekande. western klasserna med Jolene gick väldigt bra än förväntat, hon skötte sig så bra.
I hoppningen gick det super med båda hästarna, det var Jolenes första hopptävling o hon hoppa som en klocka över alla hindrena o fick fina svängar! Copper var super fin han med.
Sen fick jag hoppa en annans häst som också var väldigt fin, det gick super med tanken på att jag inte ridit henne förut. Tog placeringar med alla tre hästarna!

Söndag, utställning:
Då var första klassen Sto 4år o äldre, där Jolene blev bästa sto bland en hel massa andra riktigt fina ston. Att jolene skulle bli den bästa var väldigt oväntat för mig!
Sen blev Copper 3:a i år men glad för de var vi ändå att få ge bort de priset till en super fin unghingst :)
Sen blev Jolene reserv bästa vuxen efter unghingsten som är hennes halvbror! :)RSS 2.0