Tredje dagen (lördag)

Idag var man trött, var jobbigt att stiga upp och stel kropp att jobba igång med idag! Kom igång efter vi gjort fint åt Jolene och tog morgonpromenaden med henne! Har varit väldigt långa dagar för Jolene i boxen och mycket folk runt om boxarna!
 
Tittade lite på Dressyren som var på förmiddagen, sedan gått och hittat lite saker i mässorna idag, blev några julklappar till mig idag med! 
 
 
Sedan titta på hoppningen innan det var dags att göra oss iordning för första Julparaden för dagen! Det gick mycket bättre idag då alla kom in i rätt ordning, men lite bus i ledet blev det ändå bland alla hästarna! Andra Julparaden gick också bra, nu blir det sista uppträdandet imorgon och sista dagen av denna fantastiskt roliga helg!
 
 
Träffat många härliga häst människor att umgås med under denna vecka! Alla har varit trevliga och hjälpsamma!
 

Andra dagen (Fredag)

Idag har det varit en lång dag med en massa händelser och så har tiden gått väldigt fort!
 
Fick se när Jennifer Svensson red Dressyr på unghästen Adde som rör sig otroligt bra. Och så såg man stjärnornas hoppning och lite annat. 
 
 
Idag har jag även hunnit med att gå runt mässorna och kikat. Har faktiskt köpt mig en julklapp till mig själv! Och lite annat har man hittat. Finns så himla mycket snygga saker, ojoj!
 
 
Paddock uppvisningen gick bra för mig och Jolene även idag, trots ingen framridning! Julparaden blev lite kaos från många håll! Men blev nog kul för publiken att se lite liv i hästarna! Jolene skötte sig ändå lite på tårna och upprörd då dom andra var på tårna och var oroliga! Mamma häst som hon är ska hon ha koll på alla hästanra också! 
 
 
 
Ny tag imorgon, får vi hoppas att ordningen blir som vi övat in så kanske kaoset blir lite mindre! 
 

Första dagen (Torsdag)

Idag hade vi två repetioner inför Julshowen! Första var Jolene väldigt på tårna och kunde inte trava av hennes energi någonstans så blev lite bus!
 
Fick en tid att rida igång henne sedan i paddocken så fick av överenergin som hon hade i sig! 
 
Andra repetionen gick betydligt bättre då kände jag igen min Jolene! Så nu är vi redo för Julparaden som har premiär imorgon kväll ca. 22.40! 
 
 
Kl: 16.00 började folcket komma idag och det var otroligt mycket folk för att vara en torsdags eftermiddag. Min och Jolene's första paddock uppvisning idag gick väldigt bra, är nöjd med känslan! 
 
Måste bara säga vilken otrolig känsla man får att se tävlingarna, ikväll var det inomhus fälttävlan, oj vad häftigt det var att se och så klart så fick en svensk vinna! Har aldrig varit på en sådan här stor häst evenemang! 
 
 
 
 

Sista dagen innan allvar!

Det var skönt att få sova i en säng! Ut vilad ( nästan ) inför ännu en händelserik dag med träningar!
 
Idag hade vi även tid att titta lite när dom andra tränade, som till exempel stjärnornas hoppning och se Franska Garde Republicaine! Mäktigt att se! 
 
Sedan fick vi rida och träna igenom våra paddocks program i paddocken där vi ska uppträda! Även blev det ännu mer träning i stora Arenan inför Julshowen!
 
 
Jolene känns väldigt fin, imorgon blir det allvar med en uppvisning i paddocken! Genrepp inför Julshowen!
 
 
 

Resan till Stockholm

Resan ner gick bara bra! Jolene stog stilla hela vägen, åt och drack! Efter 12h var vi framme och efter lite förvirringar runt hela Arenan så hittade vi någonstans vi fick lasta av Jolene! 
Så klart ska man också vara allra först på plats vilket var ganska skönt så Jolene hann titta av sig och vila lite innan allt annat började komma igång!
 
 
Har hunnit med en genom gång utan häst om Julparaden som vi ska vara med i + tre genom gångar/ träningar på häst! Kl: 22 fick vi äntligen åka till hotellet för att sova efter 24h utan sömn! Ska bli skönt att sova någon timma, och smälta lite intryck och tjorv som varit underdagen!
 
 
Imorgon ska vi fortsätta med träningarna inför paraden och då ska vi vara fullt på kläda med våra dreckter vi ska ha på oss!
 

Dressyrträning

Har idag ridit för Micke Larsson för första gången och det gick riktigt bra och var roligt och lärorikt!
 
Jolene fick sin sista trimning för Micke idag och hon kännes riktigt fin och arbetsvillig som alltid! Känner mig taggad inför våran stora resa vi ska göra tillsammans!
 
 
Även Stirling fick sig ett träningspass för Micke idag och det gick bra det med, men eftersom jag knappt har hunnit att rida honom på ett tag så var han lite ringrostig! Men fin är han ändå och jobbar på bra!
 
Adde fick rida Spider idag och dom gjorde ett superpass tillsammans och det blir ett bättre team! Nyttigt för båda grabbarna att pröva på någonting nytt! 
 
Har även idag fixat allt och packat klart, allt ska bara in i transporten imorgon och så börjar våran resa ner till Stockholm till Friends Arena!
 

Helgen

I helgen har Olivia varit hos mig och så har vi varit med bästa Cajsa!
Dom har hjälpt mig att införskaffa de sista grejerna som jag behöver för Stockholm, så nu har jag snart allt helt klart inför resan!
 
Tilde har lånat Euphoria till säker hästträning's kurs för Ulla-Carin som hade polishästen Utter!
Dom fick träna att gå över, förbi, igenom olika hinder som tillexempel ballonger, blinkande lampor igenom hängande plast band osv,! Lille Euphoria som är ny inriden skötte sig super och Tilde gjorde ett bra jobb tillsammans med henne! Riktigt kul tyckte Euphoria det var att få fara iväg och göra någonting!
 
 
Jag och Olivia har ridit ut i det fina vintervädret som äntligen har kommit, pigga och glada hästar som fick komma ut i skogen och jobba!
 
Har nu sytt klart min indian barbackapad! Blev riktigt nöjd över den.
 
 
Min fina indian häst, Jolene!
 
Nu är det inte många dagar kvar tills våran stora dag är här! Längtar men är så fruktansvärt närvös och spänd! Men det ska bli himla roligt och spännande resa att göra!
 
 
 
 
 
 

Hovvård

Idag har Jolene fått hovmanikyr och ny polerade skor, snyggt blev det och Jolene skötte sig super och stod så stilla och snällt medans Ida jobbade med hennes hovar!
 
Blev nöjd hur fina dom blev!
 
 
Nu börjar jag snart ha allt klart inför resan! Har fått hjälp med syandet igår, bara små fix på barbacka pläden jag designat helt själv! 
 

Kurirenmästerskap

Har ihelgen följt med och hjälp Tilde och Nobel med tävlingarna!
 
På Lördagen var det Dressyr, där Tilde startade i en LB! Det här året har varit Tilde's och Nobel's första tävlings säsong så rutinerna är inte riktigt där än men dom har utvecklats mycket!
 
Blev liten miss på tiden för framridningen till Dressyren så blev lite för lång framridning och en lite seg Nobel och trött Tilde! Men trots det så gick det ändå rätt så bra och behöver inte skämmas!
 
På Söndagen var det hoppning och förra tävlingen var Nobel inte alls på humör för att hoppa så han har fått ta det lugnt med det efter den gången! Han var iaf väldigt pigg och hoppglad men då slappna Tilde av till sista hindret och tig en dålig väg som slutade med att dom sprang förbi det, men tog sig över andra gången utan problem! I LC klassen sedan så var Nobel fortfarande pigg och glad på hindrena men blev två vägran på ett blommigt hinder! 
 
Har varit bra kämpat för Tilde denna gång på Kurirenspelen! En erfarenhet rikare och tagga till nästa år med nya tag! 
 
 
Bilder från Dressyren!
 
 

AB NIAN Hästsport

Har idag efter jobbet farit till Älvsbyn, till AB NIAN Hästsport butik för att hitta mig en outfit till Stockholm!
 
Blev även sponsrad med massa fina saker till resan ner! Till exempel ett fint stalltäcke Jolene ska få stå med under dagarna, schabrak, en snygg väst och ridkläder som jag ska ha till uppvisningarna och snygga boots till Jolene!
 
Nu börjar jag ha lite under kontroll! 
 
När jag kom hem från Älvsbyn så red jag igenom Jolene och hon kändes väldigt fin och stark. Tränade på mycket öppnor i trav och skänkelvikningar. Även galopp slutor och skänkelvikning tränade vi på. Avslutade passet med lite trick träning och hon sitter väldigt stadig nu och det känns riktigt kul inför Stockholm!
 
 
Bästa Hästbutiken och dom som jobbar där är fantastiksa människor, helt klart!
 
 
 

Planering

Har idag planerat och spekulerat, eller ja  det har jag gjort ett bra tag nu, om vad jag ska ha på mig och hur jag ska sminka mig inför Stockholm Horse Show nu den 27-30 november!
Har inte haft helt klart för mig om vad jag ska ha för utrustning och kläder inför denna stor grej för mig! Men jag börjar nu ändå få en bild på vad jag ska ha i stora showen, nu har jag kvar vad jag ska ha på mig i den mindre paddocken!?

Hum, ska nog lösa det här!

Kan också meddela att jag är väldigt nervös inför den här resan jag och min underbara Jolene ska göra! Ska inte göra en uppvisning på en ridklubb precis!
Men det ska bli en riktigt rolig resa trots att jag är så här nervös!

Jolene känns väldigt fin och taggad inför våran stora resa vi ska göra tillsammans ännu en gång!

Och bäst av allt så får jag leva upp en dröm jag haft sedan jag var liten!

22år

31 oktober blev jag 22år och hade en bra dag och fick fina presenter! 
 
Av Cajsa fick jag ett förklädesätt med mössa och vante.. så nu är det bara att börja baka och stå vid köket ännu mer! Fick även en väldigt fin halloween bukett!
 
Av mamma och pappa fick jag ett fleece täcke till häst som jag tänkt att skaffa mig men inte hunnit.. men nu behöver jag inte fundrera på det längre! Fick även en fin blomma och kruka till!
 
Av Adde fick jag presentkort för 60min ansiktsbehandling! Behövligt att tahand om sig själv någong gång också!
 
Fick av Adde's föräldrar 90min massage behandling, kommer bli som en ny människa efter all denna behandling. välbehövligt så blev väldigt glad av dessa presenkort!
 
fina presenter har jag fått och en bra dag!
 
I måndags var det hoppträning och idag tog jag med mig Jolene, hon var en väldigt pigg tjej men gjorde ett toppen jobb! Byggde upp en riktigt roligt styrketräningsbana! 
började med travbommar i en volt sedan vidare i trav mot ett kryss in i galopp och över en oxer som man tar i en linje snett över ridbanan och vidare till fyra stutts som står längs ner efter långsidan, rider efter kort sidan och så är det en linje snett över banan!
 
Pappa och Korma gjorde ett himla bra jobb idag, kul att se!
 
Tilde hoppade sin Nobel idag och det gick riktigt bra för dem och fick några riktigt härliga språng!
 
Adde och Vatine var väldigt sammlade och gjorde ett bra jobb tillsammans!
 
idag ska jag och Adde ha en kväll tillsammans i biosalongen och se Annabell. blev väldigt sugen på att se bio idag så Adde fick lov att följa med mig!
 
 

RSS 2.0