Helgen

I Lördags var jag och Adde till stallet. Vi for ut på en väldigt härlig tur ut i skogen med Stirling och Vatine. Var två väldigt pigga och glada hästar som fick komma ut i skogen efter deras vilo vecka!
 
Har städat upp lite på gården och tränat träningshästarna! Pappa har på börjat bygget av uteboxarna nu, så dom blir klara inför vintern! Ägaren till Fordson har varit förbi idag och ridit honom! Har även fått sålt lite mer av mina prylar jag har ränsat fram och ska bort!
Stirling har fått pröva på att ha en annan ryttare än mig på sin rygg idag! Adde har suttit på en gång tidigare och det gick bara bra! Gick bra idag med men Minna var lite spänd och då tyckte han det var lite obehagligt. Dom kom mer överens till slut och han kasta inte av henne!
 
Idag var jag och Jolene ut en sväng i skogen själva och så tränade vi  lite tick på sandtaget! Härligt hade vi det idag i lite finare väder än igår då det var storm ute!
 
 
Euphoria fick debutera med bett i munnen när jag rider henne. Även så var det första gången vi red på plan och travat idag! Hon är så fin våran Ufo som börjar bli vuxen nu. Ska på börja inkörningen med henne nu också!
 
 
Visst är hon fin våran Thorell's Euphoria e: Lyckänge Copper Coin u: Wibora ox född: 2012!
 
 
 
 
 
 

Film från helgen!

Lämnade in min transport till Reklam City i Öjebyn igår för att fixa till dens nya outfit och lite reklampelare till mig när jag kör runt med den! Blev riktigt nöjd med det som är klart med den just nu. Ska fixa till lite mer detajler på den så är den som ny igen!
 
Före:
 
Efter:
 
Före:
 
Efter:
 
Sen har även min bästa Andreas fixat med filmen från helgens händelser! Så här får ni se!
 
 
 

Thorell's Bellatrix

Har ränsat upp i stallet i veckan och hittat väldigt många hästsaker som jag inte kommer att ha någon användning av längre! Så har tänkt att ha en gårdloppis samma helg som vi ska ha Tornerspel's Clinicen 4-5 Oktober! Så ni som är nyfikna att komma och se på detta är välkomna till Thorell's MorganRanch och även om ni kanske behöver någonting till din häst så kan ni komma och se vad som kan erbjudas!
 
Ni får även lite nya bilder på vår fina Thorell's Bellatrix som är TILL SALU! En super snygg lite tjej!
 

Träningsupplägg!

Önskemål om hur jag lägger upp träningar på mina häst för att bygga muskler osv!
 
All träning som jag lägger upp är olika beroende från häst till häst! Men grunder är träning från marken, att få lydnaden där så får man lydnaden lättare uppe på ryggen sedan. När jag får en ny häst till mig så börjar jag alltid med att se vad jag har för häst framför mig genom att flytta bogar, backa och gå framåt och träna stoppar genom att höja handen och säga woow. Lär dom kommandonen, Sida, framåt, backa och woow (för att stanna).
När det kommer till ridningen så tränar jag mycket att få hästen mjuk i alla muskler. Rider dem i en låg form men bärande för att få upp ryggen och tramp från bakbenen! Sedan forsätter jag med skänkelvikningar, öppnor och slutor för dom hästarna som är redo för det. Men all träning för en häst ska varieras för att få en stark uthållig häst, få dem härdade vid olika situationer för att få en säkrare häst att åka runt med på olika evenemang!
Jag anser att alla hästar kan göra allt bara men själv vill så kan man forma vilken häst man vill till en allsidig häst som går med på allt man ber om! Har man byggt upp ett starkt band mellan häst och ryttare så ställer den upp på allt man ber om och tycker det är kul att prova på nya saker!
Är man en sattsande ryttare inom bara en gren så ska man självklart sattsa på det. Men tycker att alla hästar bör få variera sin träning med mycket ute ridning för att få en positiv och glad häst till träning. Även så behöver alla hästar få arbeta loss sig genom hela kroppen med en bra ridning!
Jag är en ryttare som älskar att pröva på ALLT man kan med häst och lite där till.. Så jag vill ha en stabil häst som litar på mig till 200%.
Att ha roligt med sin häst är väldigt viktigt för mig. 
Det bästa är att variera sin träning med mycket skogsridning. Men det betyder inte att du kan rida dressyr! Det fungerar lika bra att träna på alla skolorna i dressyren ute i skogen. Jag tycker det är lättare att få framåt bjudningen för att få fram det bästa av träningen!
 
 
 
 
 
 

Uppvisning

Idag var det uppvisnings dag på 4H i Norrfjärden då dom hade 4H-dagen!
 
Blev Farez och Princess från Thorell's Ranch som fick fara på detta äventyr!
 
Jag och Farez gjorde en frihetsdressyr uppvisning. Trotts att det började blåsa väldigt mycket och Farez less på att vänta så gick det hyffsat.. Farez var lite på tårna med lyssnade ändå väldigt bra på vad jag bad honom om, gjorde lite som han själv ville ibland också.. Men sådant för man ta då det är uppvisning, han vill  också vissa vad han kan själv!
 
 
Sedan var det min och Adde's första tornerspel's uppvisning! Det gick trotts att det blåste och lite saker och ting blåste iväg så gick det ändå bra för oss! Hoppas att publiken tyckte det såg lika roligt ut som det är att hålla på med det här! 
 
 
För er som vill komma och se när vi ska ha våran Clinic så är ni välkomna till Thorell's Ranch 4-5 oktober!
 
Vill ni se lite filmklipp från dessa uppvisningar så kan jag fixa ihop det till er som är sugna på att se!
 
Jag hoppas ni gillar att se många bilder. Blir rätt ofta många bildbomber här på bloggen!  Sedan får ni gärna komma med förslag om någonting speciellt ni vill läsa om från mig! Har fått ett önskemål som jag kommer att skriva om någon dag i veckan!
 
 

Hopptävling

Hopptävling stod på schemat idag!
 
Var 4 hästar från Thorell's Ranch som fick fara ut på äventyr idag!
 
* Jag och Stirling
* Jag och Spider
* Andreas och Vatine
* Tilde och Nobel
 
Jag och Stirling startade först i en Clear Round på 60cm! Han var väldigt spänd första rundan och blev stark för mig på två hinder, eftersom det är en tränings omgång så får man om man vill hoppa två rundor. Så andra rundan gick mycket bättre för oss!
 
Andra klassen var en 70cm bana med Stirling igen, och här gick han super och en felfri runda fick vi och vidare till omhoppning där det blev ett nerslap på sista hindret! Men väldigt nöjd med Stirling's insatts idag! Han utväcklas åt rätt håll iaf = framåt!
 
 
Jag och Spider startade först i 70cm klassen och vi gick nollade i grunden men tyvärr ett ner på sista hindret även denna gång i omhoppningen. Blev en lite för snäv sväng för honom!
 
Startade i Ackumulatorklassen med Spider. Denna klass sker över en bana bestående av 6 till 10 enkelhinder. För felfritt övervunna hinder får ekipaget poäng motsvarande hindrets nummer. För nedslaget hinder erhålles inga poäng. Sista hindret i klassen har ett alternativt hinder kallat joker. Jokerhindret ska vara svårare än det ordinarie hindret och ger felfritt övervunnet dubbel poäng. Höjd + 10cm över ordinarie bana. Ryttaren väljer själv vilket av hindrena dem vill hoppa.
Denna klass på 80cm gick jag och Spider felfria och tog oss även över jokerhindret på 90cm utan problem och tog hem en fjärdeplats!
 
 
Andreas och Vatine startade först i 70cm klassen men gick inte så jättebra då dom inte tävlat hoppning tillsammans förut så var Adde lite spänd och vågade inte rida!
Men dom tog en härlig revanch i Ackumulatorklassen och gick felfria och tog sig även över jockerhindret och slog mig och tog tredjeplatesen!
 
 
Tilde och Nobel hoppade först 60cm klassen för ponny och fick 2 nollade rundor och slutade på en andraplats!
I Akumulatorklassen gick dom felfria igen och tog sig även över jokerhindret och tog tredjeplatsen!
 
 
Nu är allt packat för morgondagens äventyr!
 
 

Fredag

Idag har jag städat upp lite i stallet, ska försöka ha loppis på gården! Har väldigt mycket saker som inte andvänds.
 
Red igenom vårat turnerspel, hur vi ska lägga upp det inför söndagen!
 
Farez och Princess fick nya fina skor igår så dom är i topp! + så fick träningshästarna jobba. Men idag har dom fått vara lediga!
 
Blev mest att förbereda inför helgen idag, puttsa grejer och hästar och packa!
 
Här kommer det bilder på Princess dräckt jag sytt färdigt nu! 
 
Vad tycker ni om den???
 
 
Hopptävling i morgon med Stirling, Spider och Vatine!
 
 

Hoppträning

Efter jobbet idag blev det stallet i vanlig ordning!
 
Red först Fordson, en nordsvensk som är på inridning hos mig! Ägaren var förbi och efter jag ridit en stund på honom så fick döttranra rida lite på honom! Han är så himla go och snäll denna häst, kommer bli så bra till denna familj nu när dom kan rida honom också!
 
Grolsch skötte sig super idag, tredje gången jag sitter på hans rygg och idag kunde vi gå runt ridbanan själva tillsammans utan en vägvisare i skritt och trav! En härlig häst är detta och kommer bli riktigt fin på dressyrbanorna i framtiden!
 
 
Adde kom sedan för att vi skulle hoppträna sista gången inför helgen med Stirling och Vatine! 
Dagens träning blev styrketräning i en tre kombination! Jobbigt tycker Stirling att det är då det kommer flera hinder efter varandra. Bra träning för honom att lära sig hålla koll på sin kordination och benen! Han börjar kännas riktigt stark i sin kropp!
Andreas och Vatine flöt på riktigt bra idag tillsammans, så himla kul att se hur mycket Adde har utvecklats under detta år. Han börjar bli en riktigt duktig ryttare!
 
Målat nästan klart det sista på våra tornerspels hinder. Nu är dom snygga in för helgens debut med uppvisning i Tornerspel!
Ska bli kul!
 
 
Fina Spider var så söt idag när jag kom! Han älskar sitt lilla krypinhus han har!
 
 

Sweden International Horse Show

Igår blev det en lång arbetsdag igen. 
Tränade träningshästarna som börjar ta stora fram steg nu! Den oinridna är nästintill inriden, den stegrande jobbade jättefint utan att stegra när det blir jobbigt!
 
Har idag sytt klart hästdräckten och limmat fast drakarna! Så imorgon blir debut på hästen och bild kommer då på hur den blev!
 
Har haft en hästfri dag idag. Cajsa kom över med supergoda glada chockladmuffins hon bakat till mig för att hon ville fira den roliga händelsen i mitt liv som jag fick veta igår!
 
Har nu fått bekräftat att jag och Jolene kommer få uppträda på Friends Arena den 27-30 November under Stockholms Horse Show för att reprentisera morganhästen! Har drömt sedan jag var liten att få uppträda i en stor arena med mina hästar och nu fick den drömmen bli sann! Ska bli så himla kul att få göra denna resa!
 
Tack vare den underbara hästrasen Morgan så har jag fått uppleva många av mina drömar jag har haft! 
 
 
 

Söndag

 Idag har jag och mamma åkt bil hela förmiddagen för att hämta en häst som vi ska rida in! 
 
Hem igen till blåsmark för att träna träningshästarna!
 
Adde fick hjälpa mig att rida några träningshästar också!
 
Blev sen hoppning med Stirling och Vatine. Gick rätt så bra idag för oss båda! Tränade att hoppa bana och lite omhoppnings svängar! 
Sedan blev det att hoppa Spider och Summer. Båda tyckte det var jättekul! dock var Summer lite ringrostig i början men kom igång fin i slutet! Spider var väldigt duktig och nöjd häst efter åt!
 
Får bli lite bilder på Ufo idag!
 
Thorell's Euphoria
e: Lyckänge Copper Coin u: Wibora
f: 2012
 
 

Lördag

Denna lördag blev en hästlördag i blåsmark!
 
Började med att träna träningshästarna!
 
Sara och Paulina kom och red ut barbacka på gammelhästarna, Farez och Wibora!
 
Adde's Mamma och hans morbros tjej red lektion och fick dela på Princess!
 
Jag och Gitte har sytt klart allt förutom detaljerna på hästdräckten nu! Tillslut lyckades vi lösa allt på ett rätt så snyggt sätt. Så nu har vi all utrustning snart helt klart inför nästa helg!
 
Jag och Adde tränade sedan med all utrustning på förutom hästens dräckt! Blev även lite bilder. 
Vi tränade att möta varandra i en duell med brytlansen, gick inte som vi tänkt oss men bler rätt så bra ändå! 
Det var ialla fall kul att stöta lansen på Adde's sköld!
 
 

Fredag

Igår blev det att fara iväg och rida först en häst för att sedan fara vidare till nästa häst att rida!
Vidare efter det blev det Blåsmark och jobba med träningshästarna på Ranchen!
 
Idag har jag också varit iväg och ridit en häst och tittat på en hästvagn som var superfin och blir nog ett köp på den! En två hjulig vagn är det!
 
Har senare idag ridit Stirling utanbett. Började med att rida i repgrimma som gick väldigt bra så då tog vi av tyglarna och så red jag med bara ett rep runt halsen på honom! Så himlafin kille han har blivit och så mycket han litar på mig nu! Trodde inte jag skulle vara där jag är idag med honom på sådan här kort tid! Så mycket vi har kvar att lära oss tillsammans!
 
 
Stirling fick även vara barnridningshäst efter jag ridit honom!
 
Lilla Leona rider och Mathilda leder!
Mathilda rider och Leona leder!
 
 
 
Har nu även börjat att sy på hästens dräckt med hjälp av Gitte! Får vi hoppas den blir bra nu bara! 
 
Avslutade kvällen med att Adde, Cajsa och Ludde kom till Blåsmark som en överraskning! Så vi tog hem Korma och la på henne selen och spände för henne framför vagnen och for ut på en kvällstur i fina höstkvällen!
 

Hoppträning

Idag efter jobbet blev det att fara till stallet och träna träningshästarna!
Andreas kom efter sitt jobb till stallet med då vi ska hoppträna inför nästa helgs tävlande!
 
Vi byggd upp en bana med lite olika tittsaker. Hästarna skötte sig väldigt bra och hoppade över alla hinder utan att titta på dem så mycket! Stirling har blivit väldigt mycket starkare känner man nu. Har inte hoppat under hela sommaren, bara tränat dressyr och syrketränat honom! Vatine var väldigt glad att få göra det hon är född för att gör! Adde skötte sig bra också och fick många fina spång med Vatine idag!
 
Jag och Stirling
Adde och Vatine!
 
 
 
Helgen blir hästfulla dagar då vi ska träna ihop ett program inför våran första tornerspel's uppvisning. Träning inför hopptävlingen. Träningshästarna ska tränas!
 
I morgon blir det bara att jobba på andra håll! Börjar att jobba åt kommunen på morgonen vidare sedan till Luleå för att jobba årets första match på hemma plan för LuleåHockey som möter Skellefteå!
 
 

Prins Azlan

Ganska så trött i kroppen idag efter helgen!
Blev att rida ett halvblod som jag ska rida två gånger i veckan för att bygga muskler och stressa av henne i ridningen! Gick bättre idag med henne.
Vidare sedan till Blårmark för att träna träningshästarna på gården!
 
Tog hem Azlan från betet idag och pyssla om honom och tog lite nya bilder på våran blivande avelshingst som vuxit på sig bra nu under sommaren!
 
 
Thorell's Prins Azlan 
född: 2013-05-15
e: Lyckänge Copper Coin u: Näsuddens Jolene
 
Har även nu sytt klart Adde's tabard som han ska ha till sin riddarutrustning. Ska nu börja sy på hästens riddartäcke, så har vi färdigt en hel riddar outfitt som vi ska ha söndag den 21 september på Norrfjärdens 4H dag till uppvisningen! Ni alla är välkomna att se oss där!
 

DressyrTävling

Även idag var det dressyrtävling för Vatine och Stirling!
 
Stirling visade sin bästa sida även idag och gjorde mig ännu mer stolt över hur långt vi har hunnit komma. För ett år sedan var han inte ens inriden, idag kan vi visa oss på tävlingsbanan. Även idag fick vi 65% med små hjälpmissar och blev en tredjeplats!
 
 
Blir nu att träna vidare under vintern inför nästa säsongs tävlingar!
 
Vatine var mycket mer avslappnad idag, men med ett brunstigt sto är det inte alltid lätt! Hon var fortfarande lite spänd inne på banan idag och tjurig med att göra dom förvända galopperna! Man får ta vad det är och jobba vidare med henne nu under vintern!
 
 
Var och jaga sjöfågel med Rune på kvällen och fick årets första fångst idag! 
 
 

DressyrTävling

Dressyrtävlingen idag med Stirling och Vatine gick relativt bra!
Vi kan börja med hur det gick för Stirling! Han skötte sig bättre än förväntat på sin första riktiga tävling. Visst var han lite spänd inne på banan, han är inte van med vita staket runt banan! Han gjorde allt jag bad om fast han var lite tillbaka dragen så kunde jag övertyga honom att gå framåt och gör momenterna med lite små missar! Slutade med 65% och en nöjd Elisa för sin blivande tävlingshäst!
 
 
Vatine var väldigt spänd och på tårna i LA:3an, men i MSV C:1an var hon mycket med avslappnad, dock så vägrade hon göra någon förvänd galopp idag! Hon var väldigt tjurig idag med att göra dem! Vi fick ändå 60% i MSV C:1an trotts att hon inte visade någon bra förvänd galopp! öppnorna och slutorna var riktigt bra idag!
 
 
Hoppas nu morgondagen går minst lika bra som idag! 
 
 
 

DressyrTräning

Idag blev det jobb på fm, sen var det bara att pack in tre hästar och fara på dressyrträning på Näsvik för Gunilla!
Var där från kl 13.00 - 16.00!
Började med Vatine, som fick jobba ordentligt genom hela kroppen som hon ska vara mjuk och fin inför morgondagen! Känndes riktigt bra med henne!
Sen var det Stirling's tur att också få sig ett ordentligt pass inför morgondagen! Med honom känndes det också riktigt bra, hittade hur jag skulle få honom att bli avspänd och jobba riktigt fin under sig! får vi hoppas det håller i sig i morgon så dom är lika avspända och fina som idag!
Sist fick Spider ridas, han var lite sur som fått vänta ett tag på sin tur. Men blev riktigt fin han också till slut! 
Fick bra pass med alla tre och har lite att jobba vidare på, men har hittat lite nya bra knep för att bygga upp alla tre hästarna till fina dressyrhästar!
 
 
Blev sen att tvätta Stirling och Vatine och göra dem fina, och så smörja upp allt som ska med!
 

Torsdag

Blev en lång arbetsdag idag!
Började med städ på morgonen, sen jobb på Solanderskolan i köket. Hem byta om till stallkläder och fara och rida en häst i Bergsviken! Vidare till Blåsmark och träna träningshästarna, fara tillbaka till Bergsviken och pröva ut sadlar. Avslutade sen dagen med att sko två hästar och raspa till hovarana på ett föl!
Nu blir det att duscha, äta och sova själv inatt då Andreas är med jobbet på andra äventyr!
 
Vatine och Stirling fick sig en villar dag idag och så blir det träning för bästa Gunilla imorgon så får vi trimma igenom dom inför helgens äventyr!
 
 
 

Programridning

Har idag ridit igenom alla mina program som jag ska rida i helgen, med Vatine och Stirling! 
Med Vatine har jag 4 olika program jag ska rida. Det är LA:3, LA:4, MSV C:1 och MSV C:2! 
Med Stirling rider jag 2 olika program och det är LB:2 och LB:3!
Gick bra med båda till slut när jag inte blandade ihop alla programen med varandra! Båda hästarna kändes riktigt fina!
 
 
Anders fick träna dansa Line Dance med Jolene idag då dom två för göra det tillsammans på lördag i Boden på hästensdag! Hade dubbelbokat mig, så Anders, Jolene och Oskar får lov att fara och dansa utan mig! Det gick iaf bra för dem två att danca så det kommer nog att gå bra!
 
 

Tisdag

Efter jobbet idag blev det att fara och göra lite ärenden, fixat hem Grönt Kort träningsbok så han får börja plugga till det och få komma ut och tävla på riktiga tävlingar snart!
Blev sen att vara i stallet rästen av kvällen! Började med att rida Stirling som kändes fin idag, imorgon ska vi rida igenom hans program vi ska rida i helgen! 
 
 
Efter träningspasset för Stirling så fick han agera barnridningshäst till mina syskonbarn! Glada tjejer som fick sitta på en stor häst!
 
 
Adde kom senare mot kvällen för att vi skulle ha lite hoppning på gården med Tilde!
Adde och Vatine var väldigt duktiga och en väldigt glad hopphäst som slapp träna dressyr för en dag! Tilde och Nobel kämpade på bra också, Tilde fick träna på sin sitts!
Jag hoppade Jolene som var lite sur på mig då hon haft ledigt ett tag och det gillar inte hon, men hon gjorde et bra jobb ifrån sig tillslut! Hon fick även träna på att sitta lite!
 
 
 
 
 

HVR-HD 1000E

Min älskade Andreas har idag köpt sig en riktigt bra videokamera! Så nu kommer vi kunna göra riktigt fina och bra filmer framöver!
 
 
For sen vidare till stallet och red igenom Stirling och vatine! Båda två kändes riktigt fina idag! Blev att träna på mycket mjukgörande, och styrketräning för dem! Stirling har börjat hitta sin samlade galopp riktigt bra nu! Vatine har hittat balansen i den förvända galoppen bra! Känns bra inför helgen med bägge två!
 
 
 

RSS 2.0