Tandemridning

Ja, idag har man varit mkt med mina syskonbarn.
Har även varit ut och ridit på en längre runda på Nobel idag, alltid härligt att fara ut och busa lite. Sen kom Alva vid tre och då blev de en till bustur på Saga och Kitty. Saga skötte sig super för att vara första turen ut i våran skog. Blev att g över vatten och hoppa naturhinder! duktiga flickan.
Blev sen att tahand om elever + så blev de lite barn ridning med då alla syskonbarn kusiner och andra barn som var på vårat "hästdagis" kändes de som då de bara krylla med ungar under 6år ;)
Sen blev de att ta in Jolene och Farez för att träna lite tandemkörning, som till en början kändes som att jag aldrig i hela mitt har tömkört eller ridit.. kändes som att det inte var någon bra idé att kunna göra en show av det här! Men sen när Jolene börja komma in i det och jag hitta all ordning på saker o ting så gick de ju kalasbra. Så kommer bli hur bra som helst det här till sommarens arbete! Mina duktiga hästar som löser alla mina problem med mitt liv <3 dom är ju guldvärda! Nu ska jag bara hitta på ett bra uppläg och vad man ska visa. Ni får gärna komma med förslag ;) och så träna nu lite varje dag så blir de nog super bra! Har inte tandemridit så många gånger i mitt liv detta var typ 4gången!
Här är andra gången jag tandemrider + så blev det en liten show på Morganhästens dag. Jolene var här 3år :)

Hoppträning

Då var även onsdagen slut för idag.
Har varit och jobbat på fm, sen hem och låta syskonbarnen rida liten stund innan de blev lång tur på finaste Farez som var härligt och behövligt. Bara in med musik i öronen och härja runt skogen och njuta och tänka på lite annat och slappna av! Finns inget bättre och uppfriskande!
Sen hem och låta barnen rida liten stund till, sen var det bara att lasta in hästarna för kvällens hoppträning. Har gått super bra för oss alla tre Morganryttare. Jolene var pigg och lycklig och fått mej att våga hoppa kombinationer, fina lilla häst, vad skulle man göra utan henne. Med det stora hjärtat och förtroendet hon har til mej kan vi göra allt vi bara vill! <3 Finns inga ord till den hästen!
Tack Linn för all hjälp idag! :)
Nu blir det film och sova, korta dagar känns det som att det är då man har fullt upp hela tiden..!

Vårstädning

Idag har man gjort mycket mytta på gården. Krattat och städat, halvat och plattat till ridbanan med hjälp av Coppermannen. Blev även att skura upp stalle + fixa till bron till hästarnas lilla betes hage, lyckliga hästar som visste att dom skulle få äta gräs och skulle hjäpla till och fixa.. men inte var dom till så mycke mytta inte!
Blev sen att hålla lektioner, och Alva fick vara med på Saga som skötte sig super och det var hennes första gång med markarbete. men bra gick det :)
Blev sen att följa med Ante, Oskar och Matte för att spela lite fotboll med ett gäng till. Ja, inte är man någon fotbolls spelare, var typ första gången i mitt liv jag spela fotboll idag, kommer inte bli min grejj men kul att göra någon gång!!
Nu blir det film och sova då det blir upp och jobba imorgon sen ska man på kurs, så en låååång dag blire!

Dressyrtävling

Blev att kliva upp och göra sig klar för dagens tävling!
Copper blev tömkörd en stund innan han skulle lastas på för att fara iväg till Bergnäset.
Min första klass var LB:1 med Jolene, vilket gick väldigt bra. Hon är ju bara för fin min lille tös, så skötsam och vill göra sitt allrabästa helatiden! Slutade iaf med 64,4% och en 3:dje placering. Riktigt nöjd med fina Jolene!
Sen var det Copper i LA:4. Han var riktigt fin när jag redfram honom i början tills han tjura efter att ha fått en massa hästar som ridit in baken på honom .. så trist när folk inte kan visa lite respekt då man rider en hingst .. aja, han var lite på och spänd då men gjorde vissa moment väldigt bra och visade att han kan iaf. Slutade med 54,7% ändå, trode inte jag skull få så bra ens ;)
så klart så glömde man kameran hemma idag bara för att det var ute tävling och bra väder för att få fina bilder..!
Har just sett Stig-Helmers Story så nu blir det sängen och sova ut tills man måste upp och arbeta igen :)

eurovision 2012 Sverige

Vilket väder det varit idag, NU är det sommar på riktigt igen :D åh vad den har varit längtad till!! Varit ute typ hela dagen och bara pysslat på och krattat lite på gården, sen ridit en drös med hästar. Blev att hoppa lite hästar idag. Star och Prästen fick hoppträna lite, vilket gick väldigt bra för att vara första gången för Prästen. Star tyckte det var väldigt kul. Har även ridit igenom Copper + haft lite lektioner med duktiga elever. Sen så hade Oskar lovat att hoppa idag vilken han, helt otroligt nog också gjorde. Mäska imonerad att jag fick upp honom. Han skulle hoppa en liten bana och observera att detta var hans debut i hoppning!! FILM KOMMER!! Vilken lillebror man har, synd att han inte vill träna mer än vad jag önskar!!
Han fick hoppa i westernsadel så han fick en knopp att hålla sig i !! Men är väldigt impad på honom, visste att han skulle klara det, men så där bra de ni ;)
Sen blev de lite höjdhoppning för Alva där de sluta på 1m, duktiga flickor. Sen va ja ju också tvungen att pröva på lite med finaste Farez, sluta på 1,30m och ville inte sätta upp högre för honom!
cool Cajsa ;)
Blev sen att tvätta Jolene och Copper och packa in allt i skåpet som ska med imorgon.
Sen så har nu våran saknade hästbuss äntligen kommit hem igen, så blir att ta den till tävlingen imorgon.. sååå härligt! vad den har varit saknad<3
Jag och Cajsa for till Bella för att käka lite tacos och sen se Sverige tahem eurovision's vinsten med hela 372p :D fatta vad bra Loreen är med låten Euphoria !!!

Fredag

Varit då och jobbar heladagen idag. Har gått bra idag med !!
Hem och har varit ute typ hela dagen sen jag kom hem, börja med att jag och Oskar hade lite vattenballong krig med Alva vilket inte gick som vi tänkte.. aja, gör ett nytt försök sen. Vi lyckades iaf blöta håret !!
Blev sen att rida en fin Jolene + så har hon fått fila naglarna och fått nya skor. Efter det blev det att rida igenom Copper killen med som var riktigt fin. kändes bra inför helgen då jag knapt har hunnit med att träna nå! Tur man har fina hästar :) Blev sen en busig tur på Farez utan sadel och träns ut i skogen, vilket var välbehövligt för mej.
Det är så härligt med sommarväder nu då man kan rida barfota i linne och kortbyxor :D det är liiiivet!!
Nu blir det kvällen för mej, medans mamma och pappa ska köra ner till Gävle för att äntligen hämta hem våran saknade hästbuss <3 så ska åka med den på söndag !!! Jiipiih!
Har man stor sadelkammare så har man .. Jolene tyckte hon skulle få följa med in då jag hämta tränset, då passar man få har raka ner tuppkamen på henne med ;)

Sommar

Varit och jobbat hela denna fina dagen tyvärr, eller ja hade ju som velat vara ute och rida ist då de var sommar ute! aja, håller på att bli förkyld eller är det kanske var rätt .. har feber och hostar på nätterna så man får andnöd typ.. de e så roligt att man får allt på samma gång typ!!
När jag kom hem blev det en PN sen ut och rida en väldigt fin Jolene på ridbanan i det fina vädret. Copper fick sig en genom körare på förmiddagen i tömmar av mamma då jag inte skulle hinna rida honom nu ikväll. Blev sen att tahand om eleverna och kvälla hästarna sen. In och tvätta av sig och sätta sig framför tv för att se sveriges låt gå vidare till finalen! Härligt :)
Nu blir det sängen sen upp och jobba heldag!

Hoppträning

Har varit och jobbat på förmiddagen och till lunch så blev det surströmming, mycket gått var det men mindre kul att städa undan sen .. men ibland får de vara det!
Blir även att jobba heldag imorgon och på fredag. Kommer nog inte gå så bra på söndag, aja kan då programen jag ska rida och hästarna brukar då kunna sköta sig när dom är borta, så vi får väl se.. Har inte så höga förväntningar och krav då jag knappt hunnit med mej själv nu på ett tag!
Har iaf tagit en PN i soffan innan det kom elever, sen fara iväg på hoppträning. Blev att ta gammel Farez för mej idag då vi bara har våran lilla transport ännu och ny betäckt Jolene så kändes inte helt kul att trycka in henne med Copper då! Men kul var det tyckte jag och Farez. Han är ju bara för fin den hästen! Så lydig och koncentrerad han blir då ricktiga matte hoppar upp, har inte ridit igenom honom på länge nu så det var härligt. Han gick som en klocka över varje språng! Rolig övning hade vi, lydnads träning.

Måndag

Ja, idag har det  varit härligt väder hela dagen lång, nu börjar sommar äntligen komma, man ser allt grönt komma fram och björkarna börjar bli gröna. Har vår städat på gården så den blev lite trevligare nu när allt skit tinar fram igen.. hö och balplast borta nu! Är fortfarande inte hundra men har fixat lite fötter på hästar, har fått massa hjälp av praktikanter, tror jag ska anställa ett par stall flickor så man inte behöv att arbeta ihjäl sej!! så duktiga tjejer man har hos sej just nu, vill aldrig lämna tebax dem inte! Saga har fått bli tömkörd idag och så blev det att fara ut och busa med Alva på systrarnabus. så härligt det är. Även haft elever då.
Vill bli helt pigg igen så man inte är så nere och inte årkar med någonting nu när man har mindre träningshästar att tänka på så man kan lägga ner energi på sina egna stjärnor <3 aja får njuta av sommaren ist.
Nu blir det film och sova sen upp tidigt för och fara och jobba halva dagen.

Vårtecken

Nog var de gode skönt att sova i sin egna säng inatt dock har jag haft och har fruktansvärt ont i ryggen, så de var jobbigt att sova..
aja, har jobbat till 3 idag så hem och däcka ett tag innan jag gick ut och red en fin Saga, sen ramla de in alla elever som tur var är de gode lugnt på måndagar. Kvälla hästarna och nu blir de kväll och dö i sängen och så kanske man ska få massage till veckan och bara få slappna av. Magen är inte riktigt helt kry än häller har säkert fått magkatar eller nå skit.. Nä nu vart de mycke klagande hära! Taga för tävling på söndag ist och att vi ska fara och hämta bussen i slutet på veckan :D lääängar till våran fina buss kommer hem igen :)

3-års Test

Idag var de då bara att stiga upp där vid 5 tiden och börja göra sig iordning för dagens arbete. Lasta på hästarna som skulle med + alla grejjor!
Hjälpa till överallt då det är typ vi och några till som ska fixa med allt, blev lite stressigt då de blev lite efter med tid att komma igång! men allt löste sig bra och det flöt på bra med allt under dagen!
Har visat två super duktiga och fina hästar. Plupp var ju helt otroligt fin hela dagen och blev klass 1 som dressyrtalang och fick hoppdiplom + så gjorde han ett ridprov där han var hur fin som helst, ville ju inte sluta rida runt på honom då han var så följsam och mjuk och luftiga gångater!
Blev även att hjälpa till lite på löshoppningen till en ponny! Har även fått väldigt mycket beröm för mitt visande av dessa två fina hästar, så det är kul, man blir så glad av det!
Blev en massa bilder nu på fina hästarna från dagen :) Kul har det varit och tusen tack till Olivia som kunde följa med och hjälpa oss hela dagen <3
Nu ska jag vara trevlig med Cajsa ett tag och i morgon bär det av ner till bror min hela helgen!

Terry Evens

Måndag:
Tagit hand om praktikanten på morgonen sen blev det att fara in till staden för lite ärenden, eller fixa lite presenter till Bella som fyller 20 år på Tisdag! Blev lite smått o gott från mej o Cajsa, Tårta, blommor, örhängen, halsband, såpbubblor och en pil tavla ;) Sen var det bara hem och fixa lite i stallet innan man skull iväg igen för att gratta födelsebarnet .. hade inte tid för de på hennes dag så tar de en dag innan! Så var då till Bella en sväng sen vidare till stan igen, till mormor då vi skulle iväg på storseans med Terry Evens. Det var första gången för mej på det och det var väldigt intresant och spännande att lysna på de som fick kontakt med deras saknade, lite känslor blev det där ibland! + så hade jag turen att få träffa Finaste Anna också :)))

Hoppträning

Varit och jobbat på morgonen sen blev det en härlig promenix på 7km hem. Fint väder var det då. Hem och rida lite på Nobel, som var fin men ja, han har ju inte gkort nå nu på väldigt länge så musklet och bantning behöver han bara så blir det bra ;)
Tvätta en väldigt skitig Farez och frisera hovskägget in för hans lilla tävling idag med Olivia. Slå fast skor på Copper och inser sen att det börjar att droppa lite.. nja jag hinner täcka hästarna senare.. eller?? öste ner sen och hann täcka 12 hästar på 7min xD
Blev sen att skynda sig till öjebyn för att se Olivia hoppa Farez, som slutade på en andra plats för dem. Duktiga Olivia och Farez!
Hem och byta lite hästar då det var hoppträning med ikväll! Hoppade samma bana som Olivia tävlade. Min fina Jolene hoppade en bana på 90cm/1m utanproblem. Hon är ju bara för fin denna häst <3 Alva och Kitty var super duktiga, så kul att se dem utväckla varje dag tillsammans. Copper och Anders var åxå duktiga!
Nu blir det att göra kväll för min del och tar lite sovmorgon imorgon till halv 8..! behövs!
Fina Copper Breeze (e:Lyckänge Copper Coin u:Idet's Summer Breeze f.2011)
CAJSA JAG VILL HA SISTA SÄSONGEN AV PRISON BREAK NUUUUUUUU ;o) heheh

Dressyrtävling

Var igår på dressyrtävling och trottsade ovädret. Inte det roligaste vädret att tävla i då det var snö/ regn storm och så var det utetävling! aja det var bara att bita ihop och göra sitt bästa av situationen. Copper kändes riktigt fin inne på banan, lite små späng och fick några missar men fick till en riktigt bra längning och fina galopp serpentiner. Är riktigt nöjd med ritten. Fick snålt med poäng dock :) vill man tävla i bedömningsport så får man "leken" tåla. Bryr mej inte så mkt om plaseringar, inte därför jag tävlar! Det roliga är att få visa den fina rasen man har och att dom också kan leverera ;)
Hem och tvätta av sej och byta till lite fina kläder och fara på Awards Night i Drömfabriken. En grym kväll var det och fick nya ambitioner.
Blev sen upp hämtad av min bror för att vara med på Crusingen hela natten lång. Även de blev en grym kväll och fick umgås lite med bror som inte är uppe och hälsar på allt för ofta! Bra med bilar och folka ver det ändå ute fast vädret inte var på topp, Ny vinter i Maj månad.. lite deppigt är det!
Jag och Anette :)
Idag har man tagit det lugnt då det blev en lååång dag igår kom inte i säng förän någon gång på morgonen. Men har umgåtts lite med Ante och hans två super söta döttrar Mathilda och Leona. Agens och Mathilda fick rida en stund var på Kitty efter att Alva ridit. Lyckliga tjejer och duktiga! Blev sen att fara te mommo och moffa och käka lite pitepalt !!

Your Dreams

Idag har jag varit hos gymnasten på morgon sen blev det att fara en sväng till luleå för att shoopa lite på hööks. Har rustat upp mej in för tävlingssäsongen med ett par nya ridbyxor och en undertröja för kavajen + så har Copper fått sitt nya träns vi har funderat över ett tag+ så blev de lite annat småt o gått! Blir att rida i det nya tränset imorgon då jag ska rida igenom programet lite, så jag vet att tränse passar honom med då ;)
Blev sen en tur ut i skogen i det vackra vädret då + tahand om kvällens elever åxå då :)
Copper i sitt nya väldigt gröna täcke.. han tyckte inte om det så mkt då jag kom med det, kuta åt ett annat håll :( han kanske måste få ett annat då.. ;) nae han var ju så söt i det och syntes gjorde han ju!!

Hoppträning

Var och jobba på förmiddagen och blev en härlig promenad hem i det fina vädret, fast det blåste lite mkt bara! Sen blev det att vårstäda lite i hagarna och på gården + så blev två unghästar tömkörda och var duktiga!
Var sen hoppträning ikväll, Jolene fick följa med denna gång. Var styrketräning idag.
Tre stutts vidare till ett räcke på 5 galp.-språng sen ett räcke 4galp-språng på en bördbåge mot tre kombination med ett galp-språng mellan.
Jolene var pigg och gald och skötte sig super, bara jag som tveka mot kombinationen då jag inte riktigt tycker om det. Men övertygade mej att det skulle gå och de gick bra med en fina häst man har så klarar man ju allt!
Alva och Kitty var duktiga flickor med idag. Även Andres och Copper hoppade väldigt bra idag utan några större missar. Sen var inte mamma vän med min kamera värka de som då bilderna blev väldigt suddiga och dålig kvalité.. aja.

Körtävling

Valborg igår var det ju, inte något speciellt gjorde jag. Var ut och red några hästar sen mot kvällen kom det två fina tjejer, Cajsa och Bella. BLev att grilla lite körv och marchmallows och sådant mysigt en "söndag kväll" sen blev vi frusna så gick in och såg lite film! Ja..
Idag var vi på vår riktga körtävling om man säger så, riktigt trevligt var det och man kände sig välommen som nytt ekipage! Copper har skött sig super! Pppa deremot körde fel väg i dressyren, men vad ska man begära av en senil gubbe som inte ridit eller kört dressyr förut!? heheh!
Man blev mer taggad för att få Jolene inkörd nu så ska börja på alvar nu och få till henne igen och få en fin körhäst till! Ska nog inte vara några problem bara jag törs, Jolene litar på mej så bara jag litar på mej själv med då!!
Nu blir det Prison Break och göra kvällen upp och jobba tidigt imorgon då igen!

RSS 2.0