Dressyrträning Dag 3

Ännu en dag med strålande vår sol, nu tinar det på som bara den, snart är det sommar igen :D
Har varit och ridit Shakira och Copper för Gunilla idag, två väldigt fina hästar var det. Hela helgens träning har varit super med duktiga hästar!
Shakira har fått jobba på som bara den idag, jobbigt var det tyckte hon. Men som den arbetsmyran hon är så jobbade hon på bra och var väldigt duktig!
Efter henne var det bara att byta häst till Copper-mannen som var fin som vanligt. Blev att träna programridning idag LA:3 som jag ska rida på lördag den 5maj! Kändes väldigt bra lite små saker som man alltid måste träna på då, men man kommer nog aldrig kunna rida felfritt tyvärr ;) hehe men det är ju det som är sjlva grejen att utväcklas varje dag i sin ridning! Vill ju alltid bli en bättre ryttare! Copper var då fin kille idag!
Ja, blir inga bra bilder längre då mitt bättre objektiv gick sönder för någon vecka sen.. trodde det var kameran först då jag sen såg att det var objektivet. Har ju ett tag tänkt köpa ett ännu bättre men ja inte ännu var tanken.. nu måste jag, blir bara skitbilder nu mera..!

Dressyrträning Dag 2

Tog lite sovmorgon då det blev lite sen kväll igår då jag och Cajsa satt uppe och såg lite film. Blev att se The woman in black.. blev besviken av den, man fatta som inte handlingen om den, kändes så hoppig och ja inte ens läskig, men de tyckte Cajsa som gömde sig under täcket ibland och hoppa till!! hehehe
Idag har det varit varmt och härligt ute nästan så att det var 20+ i solen, då klagar man inte och snön smälter för fullamuggar nu :D Peder och Illona kom förbi med lite hö så har fått träffa dom två fina idag :)
Blev att göra iordning Copper och Jolene sen för dagens dressyrträning.
hårdkörning var det för mej, fixa petsaker, fick inte göra de lilla minsta fel. Härligt att få till saker och ting så man blir en bättre ryttare! Alltid lika kul att man utväcklas! Och även mina två helt underbara fina hästar gör framsteg. Jolene var super duktig och fin. Mjuk och avslappnad från början till slut, dock lite trött men de måste hon få vara. Sen så var Copper väldigt lydig och med på allt och bara fölt på :) imorgon blir det att rida igenom L:A3 som vi ska tävla nästa helg! + så ska jag rida Shakira.
När jag kom hem igen så blev det en tur ut med Plupp tillsammans med Sandra och Lovis.
Nu ska jag nöta Brison Break hela natten typ, tills jag somnar iaf!!

Dressyrträning Dag 1

Blev att stiga upp efter en väldigt virrig natt.. Vakna 10 000 ggr och typ stängde av datorn 2ggr som jag inte vet hur man lyckas med?? eller så kan de vara att jag drömde det.. jaja..
Har varit till stan för att helg handla mat till oss och djuren!
Blev sen att göra klart Jolene för dagens dressyrpass. En helt otroligt fin häst har man, hon var helt fin idag. Börjar få fina gångater nu. Skritten släppte riktigt bra när hon slappna av och kom igång och ja fin var hon.
Fick även med Alva på ett pass med KItty och duktiga flickor var de, en väldigt glad Alva efteråt som sken som en sol!
Nu blir det att ladda inför morgondagens träning med Copper och Jolene + på söndag blir det att rida Copper och Shakira, ska bli kul. Blir en jobbig helg :)
Har just ätit middag, bakadpotatis och filé med tsatziki och gött var det! Nu ska jag och Cajsa ha lite fredags mys..!

Held Ya!

Blev att fara till gymnasten på morgonen och träna lite. Grymt härlig att springa sig trött.. eller ja trött blir man ju inte, mera att man blir piggare ;D
Sen var det att fara hem och byta om göra lite ärenden. Sen blev det lite löshoppning med de två tre åringar jag kommer visa på 3-års! Kanon duktiga hästar var det idag. Satte upp hindrena på 135 och bredda ordentligt för att få lite självförtoende på dem. Inga större problem var det när dom väl dog i. Suzie får en att nästan tappa andav vad lätt hon hoppa över hindrena! Plupp var mkt piggare nu när pälsen blev av på honom, lite lättare att ta i och årka då! Duktiga 3 åringar var det idag!
Sen blev det att tahand om lite ridelever då.. i regnet! vem är de som besällt mer regn, det var ju så himla fint väder på förmiddagen fram till eftermiddagen.. blää vad det inte är kul med djur när det är blött o vider!
Nu blir de Prison Break, sista cd från sesång 1, blir nöta andra sen ;)

Hoppträning

Vilket härligt väder det har varit idag, nu har det torkat undan väldigt mkt och tinat bort en massa snö. Dock jobba de jag bort hela förmiddagen inom hus.. mindre kul var väl de då!!
Blev iaf en tur ut iskogen när jag kom hem med prektikanterna i det vackra mysiga vädret! Fick även lite besök av Sara och Sofie som inte var igår man träffa, trevligt var det :)
Sen var det bara att få i sig lite mat och byta om och sen göra hästarna klara för hoppeträning.
Blev att gör debut på utebanan idag då det var så härligt väder. vad man saknat att hoppa ute. Donna skötte sig väldigt bra idag, stort steg från bara förra veckan, kul att det gör frammåt med henne! Dock var jag nog inte den vackraste på hennes rygg idag.. kände mej som en nybörjare som aldrig ridit på en häst tidigare typ.. + så var Donna mega kär i Copper hon har stått hela dagen o sucktat efter honom, kunde ju knappt gå emellan åt, så brunstig hon var.. VÅR är det då :)
Men hon var riktigt duktig idag lilla tösen! Alva och Kitty var åxå väldigt duktiga idag och Copper hoppade riktigt fint några språng när pappa väntar på hans språng!
Får bli en hopp bild på Jolene för typ 3ggr tillbak eller nå :)

Tropiskt

Ja, nu har man varit dålig igen ;o)
Måndag:
En helt vanlig måndag, gymet på morgonen jogga 10min på löpbandet idag, väldigt nöjd elisa som klarade av det.. hatar att springa på band! Hem och tahand om praktikanterna och fara upp till ridhuset och rida igenom en väldig busig hingst. Såg massa spöken över allt men jobbade på riktigt bra, mycket fin häst är han!
Blev även att anmäla sig till lite dressyrtävlingar. Blev nu den 5 maj i Buträsk, piteå, luleå, Skäret! kul ska det bli :)
Idag Har jag haft 4 praktikanter hos mej, så ja man lever ju lyxliv ibland och behöver typ bara hoppa upp och rida.. Red Copper i ridhuset idag med då han var lite på igår. Han var väldigt dyr idag. Snacka om underbar häst man har, så grymt fin han kan vara! blev att träna mycket på förvänd galopp, galopp sluta och skänkelvikning i galopp, och mycket öppnor slutor och skänkelvikningar i trav + pasage träning i öppna + piaff som han blivit riktigt stark i nu!
Sen var det bara att ta hand om alla eleverna idag. har hållt igång med lektioner från kl. 15 - 20.00 idag liiite trött blir man då man ätit dåligt med under dagen.
Nu blir det Prison Break och sova någon gång kanske, ska upp och jobba imorgon!
Bästa stallskötaren jag har ;)

uppdatering ..

Varit dålig på att blogga nu igen .. men ja har varit lite upptagen och blivit lite sena kvällar så inte haft tid att blogga diräkt!
Torsdag:
Var till gymnasten och hoppa runt, sprng som en tok ochhärligt är det att kuna röra på sej och var den hoppiga galna Elisa igen.. snart iaf eller så kommer man alltid att vara liiite lugnare!? Sen blev det att tömköra och träna lite olika saker med fina Jolene. kommer inte riktigt ihåg hela dagen men hade iaf mina elever på kvällen att tahand om!
Fredag:
Ja Linnéa var förbi och blev då en tur ut i skogen sen blev det att göra sej klar för bio med ett gäng fina människor. Cajsa, Ida, Amanda, Bella och Sebbe, blev att se Project X: Hemmafesten. Sov sen hos Cajsa då jag ändå skulle till stan dagen efter!
Lördag:
Blev dumpad på stan för lite fikamöte med Erica om Mary key produkter och hur man blir konsult som jag nog kommer att börja med, ha lite hudvård pyssel med människor, Får se om det kommer att bli någonting för mej om jag kommer att tycka det är kul! Men det tror jag. :) Sen blev det att fynda lite på stan. Blev endel bra grejor som behövdes! Blev upphämtad av Cajsa då vi sen forvidare till stugan ders då det blev lite ändrade planer och hade bara lite mys kväll ist med bastufest och kortspel med lite dubstep musik ;D heheh fertt nice blev de ? lite sovmorgon och EN hel dag utan häst! händer inte ofta!
Söndag:
Ja idag blev det att far hem till Blås igen vid ett då jag blev barnvakt till lille Alva, blev att fara ut på 3mils rundan idag, härligt värre med bus ponnyerna :) Sen var men ju egentligen bjuden på In Flames ikväll med ja blev lite mkt  så fick skippa det..!
Så nu fick ni lite tråkig uppdatering om min helg som varit väldigt bra!
Nu ska jag nöta lite Prison Break!

Hoppträning

Idag fick jag sova ut lite, men blev vekt och hade behövt sova lite längre..
Vaknade iaf och såg ut, besvikelse och irritationen växte upp väldigt mkt och min dag var förstörd då man såg all snö som kommit ner och mer skulle ner tydligen.. fy och fan vad jag inte tycker om snö.. Sommaren var är du???
Blev en sväng in till stan för lite ärenden sen hem och göra middag och sen börja göra klart hästarna för kvällens träning. Idag fick Lillan följa med. Skötte sig väldigt bra för att fara iväg och jobba för första gången. Gick dirre in till transporten och lite spännande var det med nytt ridhus och massa hästar och människor.. men hon blev lugnare då jag satt upp på henne. Bommar på barken var åxå väldigt farligt, men sen släppte det och så var de ju lite kul att springa mellan dem. Blev sen att hoppa lite hinder på medellinjen och efter spåret för att få lite bjudning på henne. Duktig tös var hon iaf!
liten och stor ;)

Tired

Idag har det varit tidigt morgon och lång dag utan mkt rast och knappt hunnit med att käka mat för den delen heller. vilket inte är så bra.. arg flicka blir det då..
Aja, Jobb på morgonen, sen hem och löshoppa Suzie och Plupp + hoppa Donna lite uppsuttet då vi ska hoppträna imorgon.. gick bra i slutet och fick tre super fina språng med henne! Sen blev det att tahand om alla eleverna + så skulle Romero iväg till näsvik för att ridas av tjejen som är intresserad för sin tränare. Blev en lång och intensiv dag, känner att jag förtjänar lite sovmorgon!? Har även hunnit att ha en kund till min salong för hårklipp, heheh
Nu blir det film och sova lääänge :) OM jag får..

Genom Dina Ögon

Har varit ett fullspekat schema idag för fröken Elisa.
Varit till gymnasten på morgonen och tränat knät, idag blev det lite mer spenst träning, mycket hopp o skutt, hehehe man ser nog väldigt rolig ut XD Kanske därför alla stirrar på mej..
Hem och ta hand om mina praktikantelever, som är två väldigt söta och duktiga tjejor från Grans! Har vår skyrat lite istellet och gjort det fräscht, sen skicka jag ut dom en sväng på två krullisar i solskenet! Fixat skor på Suzan sen även prövat att rida på en ny sadel vi provat ut på henne som satt lite bättre :) Busig och glad flicka var hon! Blev även en tur med Donna i hoppsadel för att se om den passa då det blir att hoppa henne på onsdag. Får se hur det kommer att gå! Har ju även tagit hand om mina elever då!
Nu är man trött och vill sova länge, men ska upp tidigt och jobba, oc så är det tait schema imorron med då!! härlig härlig!! :)

Söndag

Var hos Elin igår kväll och hade mysigt med god middag, film mys och hårvård ;) Vi såg filmen En blomma i afrikas öken, grymt hämsk film men väldigt bra!!
Idag vaknade man upp och titta ut och såg en vinter dag ute .. allt var vitt igen, men ja inte kul att gå ut då det var slask av allt. Blev iaf att fara hem och Elin hänka med för att följa med på en ridtur + så kom även Linnéa som äger Donna på besök för att få rida sin häst. Det gick väldigt bra, Lillan skötte sig bra och var en duktig tjej. Härligt!! Blir att fara på hoppträningen med henne på onsdag, blir spännande att se hur hon reagerar på det!
Blev sen att ta en dusch och göra mej klar för en hudvårds och produkt instruktion och det var väldigt intressant och bra produkter!!
Känner mej väldigt fresch nu efter att ha haft hårvård och hudvård ihelgen!!
Nu blir det att se "A Walk To Remember" och försöka sova, gymnasten imorgon!

Film!


en liten snutt på fina Jolene flickan

Dressyrträning Dag 2

Igår blev det att göra en film på Romero då det är önskemål om det.
Sen blev det att fara till Luleå och rida Jolene, som tyvärr inte var riktigt ren.. Hon har nog spänt sig i transporten som vi låna då mattan inte var så rolig, så hon har fått en spänning någonstans högt upp på höger bak. Aja, hon skötte sig ändå blev inte att rida så mkt dressyr då men fick visa lite trix som kan löna sig att träna in på hästar då jag kunde se vart hon hade ont nät jag gjorde yogan på henne! syntes mest i skritten och traven då hon tog ett kortare steg, men i galoppen var hon helt ren.
När vi kom tillbaka blev det att vara barnvakt en stund till mysiga kusinerna! Sen kom Alva, Elin och Camilla så då blev det en mysig tur ut iskogen med ett gäng hästar!!
Senare mot kvällen kom även Cajsa så då blev det att prata lite och ha trevligt sen se lite film.

Idag har jag städat upp istallet och snart är renoveringen klar bara foderkammaren kvar som ska fixas.. Sen blev det att rida Shakira och Mona red lektion på Farez. Shakira kändes riktigt fin, och är en så himla fin häst! Är ett litet busväder ute just nu! Ska snart fara till Elin och äta go middag och sova över där och ha mys kväll. ska bli trevligt! :)



Ja, inte behöver man en riktigt häst som sälskap när man har lille Frutti.. ;D hehhe

Dressyrträning Dag 1

Idag har tjejen som prövred Romero här om dagen varit och provat honom ännu en gång, denna gång såg dom roktigt fina ut tillsammans.
Sen blev det att vara lite trevlig, ta in lite hästar som ska ha mat och inse sen att klockan gick fortare än vad man tror.. så in och byta om, göra Suzie klar för att fara iväg till luleå för sin första dressyrträning / miljöträning. En tös som skötte sig väldigt bra och fick bra med kritik. Fick även träna lite på uppställning och springa lite.. gick bättre än vad jag trodde att det skulle gå, heheh det är ju bra man säger till sin tränare att man nyligen gjort en poeration då han säger åt mej att springa fortare och vet inte om knät håller.. men he gjord he så ;)
Hemma igen så blev det en tur tillsammans med Alva med Jolene och Farez, en pigg men lydig Jolene som har haft semester sen dressyrtävlingen. Imorgon ska hon på dressyrträning och tränas upp igen då de snart är tävling igen :) En väldigt trött Elisa nu efter 10 000 samtal om allt och lite till.. Ringt folk som bokat in  sig till ridläger, ring två människor på Romero. En från uppsala och en från skellefteå som kommer och provar honom på lördag! :) fina Romero pojken<3

Tin Tin's äventyr

Igår var det inte så roligt väder, snö/regnade i stort sätt hela dagen, mer eller mindre .. Var och jobbade på morgonen en stund sen blev det en promenad hem fråm hemmingmark, ca 6-7km är det .. var måttligt blöt när jag var hemma. En kvinna var och prövred Romero på förmiddagen. Sen kom en Alva så vi tog först in lite hästar som skulle ha kraftfoder, blev sen en tur ut i det lite bättre vädret på 3mil. Blev Donna, Amadeus och Kitty som fick springa på lite små vägar med trafik, en bra bit med en underbar skog, sen en större väg med lite mer trafik. Lillan som inte varit med om så myckte trafik skötte sig som en cooling hon är! dock var skolbussen liiite obehaglig bara! Lite trött var man när man kom hem och blöt, men helt underbart härlig tur och en lycklig Minna som kunnat lite på sin fina ponny!
Idag har det varit mulet heladagen typ, solen titta fram en kort stund bara.
Blev att titta då Mona red Shakira i ridhuset, fina lilla häst. Sen tog vi in alla de hästar som stödfodras och efter det blev det att fara ut och rida. Linn red ut på Farez på raggarturen medans Jag, Minna och Alva tog turboturen som är en ny runda vi kom på igår ;) Sen blev det tyvärr hemfärd för finaste lilla syster Minna Thorell. Kommer sakna den vilda ungen ;o hhehehe inte för att det dröjer så länge till nästa gång! om ca, en vecka ska ju Deus pojken hem igen!
Jag och pappa var och hämta hem en expedit hylla med 4*4 små hyllor i som vi ska ha i stallet. Blev super bra, rymmliga är dom!
Nu ska jag se Tin Tin's äventyr.
träffade på dessa två efter vägen idag med!

Skärtorsdag

Skulle upp tidigt för att fara till gymnasten, men måde inge vidare och hade lite ont i knät från gårdagens hoppträning. Så blev att ta en liten sov morgon till 8, sen lägga sej framför tv och se Big Brohter.. Har blivit en lite nörd till det nu typ, men ser bara på repriserna man kan se när man vill!
Blev sen att fara ut och rida med Camilla på fina Copperbus barbacka. Trodde han skulle vara lite busug då han var de i går, men nädå han var super mysig! Camilla red Romero. Har tagit det lite halvt lugnt idag då jag varit lite hämgig.. men välkommnade min bror och hans dotter Mathilda + Julia som är på besök från rundvik! Kul att få träffa storebror som inte händer så ofta tyvärr!
Tog hand om lite elever med + så ville Julia och Mathilda rida lite!
söta Mathilda och Farez :)

Löshoppning

Idag har det varit fullt schema. Började tidigt med lite Jobb, sen hem och vila mej framför tv och se big brother. Spårade lite idag .. Sen blev det ut och ta in Suzie Q som skulle iväg och löshoppas på Grans. Hon skötte sig som en stjärna idag, hoppade galant. Sen så var även Plupp med och löshoppade(den andra hästen jag ska visa på 3-års.) Han skötte sig åxå väldigt bra!

Blev sen staden med fina Cajsa och så åt vi på thai, gött var det med mat. Och så fick jag se hennes ny renoverade lägga. Blev skit snyggt! Blev även tre halband, ett linne och ett hål i örat rikare!
Hem sen och klippa av Romero pälsen så han ser ut som en häst då det kommer spekulanter på honom imorgon och ska prov rida. Och så var det att tahand om eleverna. Nu är det bara att vara social med Cajsa resten av kvällen .. Tidig och lång arbets dag imorgon blir det och tajt schema blir det på kvällen ..!

Aprilväder på topp

Ja idag har det varit ett riktigt Aprilväder .. snö, sol, hagel, sol, storm, sol, snö, sol och lite mer snö och så sol ... ja kan fortsätta så ett tag till typ!!
HAr iaf varit till gymnasten på morgonen och tränat! blev att pröva på att springa på löpbandet för första gången idag på mycket länge.. lite löbbigt var det då jag aldrig riktigt tyckt om att springa på dem, men det gick super, så nu är jag nästan helt tillbaka och kan börja jogga igen, lääängtar!!
Sen var det hem och byta om och rida Amadeus och Suzie uppe i ridhuset. Amadeus jobbade på bra och tyckte det var jobbigt att jobba avslappnat i 40 min typ, ponny full i svett! Sen var en Suzie brunstig och lite små dryg = försök att skräma mej genom att småbocka och sparka mot allt jag bad om typ.. men hon gav upp då hon insåg att de inte var någon idé utan bara blev mer jobb med det. Hon jobbade på riktigt bra sen.
Såg lite big brother innan eleverna börjar att dyka upp. Donna fick följa med på en av turerna och tyckte det var lite jobbigt att vara ledar häst!!
Har fått fint besök med av min fina Cajsa, så vi har kokat upp lite jasmineris och sweet chilli sås xD gött vare! Nu ska vi nog se en film typ eller nå i den stilen!
Vi har planerat dagen för imorgon med då vi ska te staden och shoopa lite och käka kinafood, efter jag har jobbat klart!

dag 15. En bild som gör dig lycklig.

Har väldigt många bilder om man säg så .. svårt att välja EN som gör en lycklig .. men får bli bilder på min saknade ponny Amanda, har lärt mej mycket på denna fina ponnytös <3

1 April

Tog en välbehövlig sov morgon idag, nog var man lite mör och trött efter gårdagens sittande. Inte så van att bara sitta och inte gör så mkt en hel dag inte!
Har inte blivit så mycket att luras idag då det är skämt dagen idag .. brukar bli mycket av sånt den här dagen hos oss, men väldigt lugnt med den frånten!
Idag var Donna's ägare förbi med lite mat till henne + så blev det att rida henne en liten stund för att tjecka hur hon var, sen fick Linnéa rida henne. Gick super och kul att se att Donna kan sköta sig med henne med så dom kan få hem henne snart och börja träna och utväcklas tillsammans och snart kanske komma ut på tävlingbanan. Nog för att det är ett tag dit då hon har mycket kvar med utbildningen ännu. :) Dom red runt i alla tre gångarterna och sen skritta hem efter vägen. Duktiga var dom!
är man stor så måste man vara snäll !? ibland tror Lillan att hon bara är en tvärhand hög ;)
Blev sen att rida ut med en tjej som heter Camilla som red mycket hos oss när jag var liten skit, blev en tur på Romero och Amadeus. Sen så kommer Camilla försöka att rida Romen nogra dagar i veckan. Så kanske jag får EN häst mindre att tänka på!
Nu är jag trött som man brukar vara på kvällarna?? Ska till gymnasten imorgon och träna!

dag 14. Varför får hästar och ridning dig att må bra?

Hästar har alltid funits i mitt liv och det är någonting med dom här stora fina djuren som får en att bli lycklig. Kännslan av lycka går inte att beskriva! Dom är otroligt smarta djur och lättlärda och kan bli ens bästa vän bara man vill och lägger ner den kärlek dom behöver! Näh, de går inte att beskriva varför man mår så bra av att vara med hästarna .. Den bästa och underbaraste känslan är när man kan rida ut och komma till en fygsträcka och bara släppa tyglarna, blunda och sträcka ut armarna och släppa iväg hästen i fri galopp och sträcka ut sig .. underbart!!
Finaste Jalla Jalla, en mycket saknad häst är hon!

RSS 2.0